Eğlence

Zynga’nın günlük aktif oyuncu sayısı bir yılda yarıya düştü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Zynga çevrim içi kumar oynatma girişimlerini askıya aldı. Bu yöndeki çalışmaları doğrultusunda yaklaşık dört ay önce İngiltere’de bir şirket kuran Zynga, gerçek parayla kumar oynamayı temel iş fırsatları arasından çıkardığını duyurdu. Şirket şimdilik İngiltere’de kumarhane oyunları pazarını test etmeye devam edecek, ancak bunları ABD’ye taşımak için gerekli olan lisanslara sahip olmak için girişimlerde bulunmayacak. Şirket daha önce olduğu gibi ücretsiz oynanan oyunlara odaklanmayı sürdürecek.

zynga-logo

Zynga’nın ücretsiz oyunlara odaklanmaya devam etmesi karşılığını verir mi bilinmez. Çünkü dün açıklanan finans raporuna göre şirketin günlük aktif oyuncu sayısı geçen yıla göre yüzde 50 oranında azalmış. 2012’nin ikinci çeyreğinde 72 milyon aktif oyuncuya ulaşan Zynga, 2013’ün aynı çeyreğinde 39 milyon aktif oyuncu sayısına erişebilmiş. Şirket 230 milyon dolar gelirden 15.8 milyon dolar zarar açıkladı. Gelirlerin de yıldan yıla yüzde 31 oranında azaldığını belirtmek gerekiyor. Zynga bu tablo ışığında gerçek parayla kumar işini düşen performansını tersine çevirmek için önemli bir çıkış kapısı olarak görüyordu. Ancak esas gelir kaynağı yaratacak ülke olan ABD’de çevrim içi kumar işine girmenin önündeki zorluklar şirketi usandırmış olabilir.

Söz konusu strateji değişikliğinin yeni CEO’nun gelişinden hemen sonra gerçekleşmesi de dikkate değer. Zynga, daha önce Microsoft’un Xbox birimini yöneten Don Mattrick’i tepe yöneticiliği koltuğuna oturtmuştu ve görünen o ki, Mattrick zorlu bir dönemden geçen şirketi yeniden sosyal oyunlara yoğunlaştırmanın doğru olacağını düşünüyor. Şirketten yayınlanan bir açıklamada Mattrick yeniden öze dönmenin, ürünlere ve işlere daha uzun vadeli bakmanın gerektiğini dile getirdi. Ayrıca tepe yöneticisi ücretsiz oyun pazarının önümüzdeki birkaç yıl içinde dikkate değer bir büyüme göreceğine inandığını da vurguladı ve doğal olarak Zynga’nın bu büyümede öncü olmasını istiyor.

İlgili >> AllThingsD, Zynga

İLGİLİ HABERLER