Eğlence

Zynga’dan oyunları için bağımsız site: Project Z

Sosyal oyun devi Zynga çok yakında borsaya açılmayı planlıyor. Şirket bunun öncesinde değer arttırıcı adımlar atıyor. Bunların sonuncusu Project Z adı verilen ve tüm Zynga ekosisteminin bir arada tutulacağı bir web sitesi oldu. Zynga, şimdiye kadar Facebook, Google+ veya mobil işletim sistemlerindeki uygulamalara bağlı şekilde çalışıyordu, sosyal ağ destekli Project Z ile birlikte tüm Zynga oyunları bağımsız bir web sitesi üzerinden sunulacak.

Bu durumda Facebook’u veya diğer Zynga ortaklarını korkutmasına gerek yok. Zaten Zynga da Facebook ile aranın bozulmasının işlerine zarar vereceğinin farkında. Diğer yandan, şirket Facebook’un oyun geliştiricilerine erişimi, şartları ve servisleri düzenlemeyi kısıtladığını, aynı zamanda Facebook’un kendi oyunları geliştirmesinin de yakın gelecekteki en büyük tehdit olduğunu dile getiriyor.

Project Z adı verilen site Facebook’a olan bağımlılığı azaltacak. Zynga, bu sitenin Zynga Direct adı verilen ve web ya da mobil ortam üzerinden erişim yapan kullanıcılarla doğrudan ilişki kurmayı amaçlayan bir stratejinin parçası olduğunu vurguluyor. Zynga’nın CEO’su Mark Pincus’un San Francisco’daki merkez ofiste düzenlediği tanıtım amaçlı toplantıda siteyle ilgili çok fazla detayın verildiği söylenemez. Ancak her bir kullanıcının “zTag” adı verilen bir nesneye sahip olacağı, böylelikle Facebook üzerinden başlatılan oyuna Project Z sitesi üzerinden devam edilebileceği, istendiği takdirde sonrasında tekrar Facebook’a dönebileceği belirtildi.

Bu arada Zynga birkaç yeni oyunun duyurusunu yaptı. Zynga Bingo, CastleVille, Hidden Chronicles gibi oyunlar da kullanıcılarla buluşmayı bekliyor.

İlgili – Bloomberg Businessweek

İLGİLİ HABERLER