EğlenceTeknoloji

Zynga Torchlight 3’ün geliştiricisini satın aldı

zynga torchlight iii

Zynga, Torchlight 3 ile geniş kitlelere ulaşmayı başaran oyun stüdyosu Echtra Games’i satın aldı. Echtra Games, Blizzard North’un kurucularından ve Diablo serisinin yaratıcılarından Max Schaefer tarafından 2016’da kurulmuştu. Schaefer, Echtra’yı yine kendi kurduğu bir girişim olan Runic Games’ten ayrıldıktan sonra hayata geçirmişti.

Torchlight serisinin ilk iki oyunu Runic tarafından çıkarılmıştı. Schaefer’in varlığı, FarmVille ile adını duyuran ve geçtiğimiz yıl Türkiye’de de önemli satın almalar yapan Zynga’nın dikkatini çekme konusunda yeterli olmuşa benziyor.

Zynga tarafından CEO Frank Gibeau’nun imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Max ve Echtra Games’teki ekibi, oyun dünyasındaki en efsanevi işlerden bazılarına imza attı. RPG kategorisinde ve çapraz platformlarda oyun geliştirmekte uzmanlar. Bu satın alma, bize oyunlarımızı mobilden PC ve konsollara taşıma konusunda yardımcı olacak.”

Zynga Torchlight 3 geliştiricisi için ödediği parayı açıklamadı, ancak stüdyodan nasıl faydalanacağı konusunda bilgi verdi. Echtra Games, Zynga’nın bünyesindeki NaturalMotion ile birlikte RPG formatında yeni bir oyun hazırlayacak. Bu eşleştirme sıra dışı görünse de, Max Schaefer ekibinin Zynga’nın vizyonuna katacağı şeyleri heyecanla beklediğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER