Eğlence

Zynga’nın kurucusu yeniden şirketin CEO koltuğuna oturdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mark-pincus-zynga-090415

Zynga’nın eski Xbox şefini şirketin başına getirerek eski günlerine dönme planı işe yaramamışa benziyor. Oyun stüdyosundan yapılan açıklamada Don Mattrick’in CEO’luk görevini bıraktığı ve yerine kurucu Mark Pincus’un geldiği belirtildi. Bu ani görev değişimini neyin tetiklediği henüz bilinmiyor. Ancak The New York Times’a konuşan Pincus, Don Mattrick’in kovulması gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi ve nöbet değişimi için bir anlaşmaya varıldığını ifade etti.

Gerçekleşen görev değişikliği, Zynga’nın mobil oyunların Facebook oyunlarından daha fazla gelir getirdiği yeni düzene alışmakta yaşadığı zorluğu bir kez daha ortaya koydu. Mattrick şirketin yönünü mobil oyunlara doğru çevirmeye çalışsa da, Zynga’nın hızla düşen gelirinin yarısının sosyal ağlardaki oyunlardan gelmesi eski CEO’nun yeterince hızlı olmadığını ortaya koymuştu. Yıllardır Farmville kadar popüler bir oyun yayınlayamayan Zynga, oyun pazarında ilk günden bu yana mobil cihazlar için oyun hazırlayan stüdyoların gerisinde kalmıştı.

Pincus’un CEO koltuğuna oturması, Zynga’nın eski stratejisine ait bazı unsurları da yeniden uygulamaya koyabileceği anlamına geliyor. Pincus’un ilk döneminde rakamlara büyük önem veren şirket, oyun tasarımlarını kullanıcı verilerine göre değiştirmekten çekinmemişti. Bu yaklaşımın 2015’te de 2009’daki gibi işleyip işlemeyeceği konusunda bir şey söylemek henüz zor. Ancak pek çok popüler mobil oyunun özünde Zynga’nın uygulama içi satın almalarla desteklenen ücretsiz oyun modeli yer aldığı için eski yaklaşımlar yeniden denenmeye değer gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER