Teknoloji

Zynga Disney için yeni bir Star Wars oyunu hazırlayacak

Star Wars serisinin sekizinci filmi 26 Mayıs 2017'de vizyona girecek

zynga disneyZynga Disney ile ücretsiz olarak yayınlanacak yeni bir mobil Star Wars oyunu geliştirmek için anlaşmaya vardı. Söz konusu anlaşma ile Zynga aynı zamanda Disney tarafından 2014’te yayınlanan ücretsiz, gerçek zamanlı strateji oyunu Star Wars: Commander’ın canlı servisinin de tek operatörü olacak.

Disney’in oyun ve interaktif deneyimlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Kyle Laughlin, şirket olarak popüler oyun geliştirme konusunda Zynga’nın uzmanlığına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Laughlin, yapılan anlaşmanın kapsama alanının Star Wars’un ötesine geçmesini planladıklarının da altını çizdi.

Zynga’nın geliştireceği mobil Star Wars oyunlarının kontrolü şirketin NaturalMotion isimli stüdyosunda olacak. Stüdyo Star Wars: Commander’ın da yönetiminde ana kumanda odası işlevi görecek.

Zynga Disney için hazırlayacağı ilk Star Wars oyunuyla ilgili olarak şu an için fazla detay paylaşmadı. Ancak sürecin birkaç ay içinde netleşmesi ve Zynga’nın çok zaman kaybetmeden oyunu yayınlaması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER