Eğlence

Zynga.com girişlerde Facebook hesabının kullanılması zorunluluğunu kaldırdı

Facebook bünyesinde yayınladığı oyunlarla önemli bir popülariteye ulaşan Zynga, geçtiğimiz yıl kendi bağımsız oyun portalını hayata geçirmişti. Portal sayesinde kullanıcılar hem Zynga’ya hem de diğer geliştiricilere ait oyunları Facebook’u ziyaret etmeden oynama şansına kavuşmuştu. Ancak bu portala giriş yapmak için kullanıcıların bir Facebook hesabına sahip olması da zorunluydu.

zynga-logo

Ancak bu zorunluluk gün itibariyle tamamen ortadan kalkmış durumda. Zynga tarafından yapılan açıklamada, güncellenmiş portalın önümüzdeki hafta aktif hale geleceği ve girişler için kendisine özgü hesapları kullanacağı belirtildi. Aynı açıklamada halihazırda Facebook hesaplarıyla platformu kullananların diledikleri takdirde iki hesap arasında entegrasyon sağlayabileceği ve böylelikle oyunlarda kaydettikleri ilerlemeleri koruyabilecekleri ifade edildi.

Zynga’nın bu kararı almasında kullanıcılardan gelen taleplerin önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Yeni giriş sistemi sayesinde oyuncular özel kullanıcı isimleri oluşturma seçeneğine kavuşmuş olacak. Zynga’nın aldığı bu karar beraberinde bazı faydaları getirse de, buradaki temel motivasyonun Zynga’nın Facebook’tan bağımsız bir biçimde ayakta durma isteği olduğunu görmek çok zor değil. İki şirket arasıdnaki bağlantının fazlasıyla yakın olduğu herkes tarafından biliniyor. 2011 yılında Facebook gelirlerinin yüzde 19’unu Zynga aracılığıyla elde ederken, 2012’de bu oran yüzde 12’ye düşmüştü. Zynga ise gelirleri konusunda neredeyse tamamen Facebook’a bağlı durumda. Şirketin Facebook’tan uzaklaşma anlamına gelen bu kararından ne ölçüde verim alacağınıysa zaman gösterecek.

İlgili >> Zynga Blog

İLGİLİ HABERLER