Teknoloji

ZTE’nin Full HD ekranlı Windows Phone cihazı görüntülendi

Microsoft’un Windows Phone cihazları konusunda iş ortaklığı kurduğu şirketlerden biri olan ZTE’nin son Windows Phone 8 dalgasında adı pek geçmiyor. Ancak şirketin pazarlama stratejisi şefi Lu Qian Hao Çin’in Twitter’ı Weibo üzerinden bir akıllı telefon fotoğrafı paylaştı. Gösterilen fotoğrafın şirketin üzerinde çalıştığı bir Windows Phone cihazı olduğu düşünülüyor.

Fotoğrafta beyaz ve siyah renkli kasalara sahip iki akıllı telefon dikkat çekiyor. Fotoğraf çok fazla detay içermiyor, telefonun ekran çözünürlüğü veya büyüklüğü gibi hususlar hakkında herhangi bir bilgi verilmiş değil. Ancak 5.9 inç gibi büyük bir ekrandan bahsediliyor. Fotoğrafa bakıldığında telefonun gerçekten büyük bir ekrana sahip olduğu izlenimi elde ediliyor.

5.9 inç’lik bir ekranın ZTE’nin Windows Phone cihazını piyasadaki diğer tablet-telefon melezlerinin önüne geçireceği kesin. Lu Qian Hao’nun söylediğine göre bu cihazın farkı 5.9 inç’lik ekranının 1920 x 1080 Full HD çözünürlüğe sahip olacak olması. Aslına bakarsanız Windows Phone’un bu çözünürlükle şimdiye kadar pek fazla işi olmadı, bu nedenle biraz şaşırtıcı geldiğini söylemek gerek.

WMPowerUser sitesinin de belirttiği gibi Microsoft full HD ekran çözünürlüğünü resmi olarak desteklemiyor. Windows Phone 8’de 720p ekrana kadar çözünürlük desteği sunuluyor. Ne var ki, yazılımcılar Windows Phone 8’in çekirdeğinin 1080p desteğinin sağlanması için ufak dokunuşlarla düzenlenebileceğini iddia ediyor. Bu da ZTE’nin cihazının gerçekten full HD çözünürlük sunmasını mümkün kılıyor.

İlgili >> WMPowerUser

İLGİLİ HABERLER