Teknoloji

ZTE’den 5 inç’lik iki yeni akıllı telefon: Nubia Z5 ve U887

Çinli mobil cihaz üreticisi ZTE de tablet-telefon hibridi üretme konusundaki iddiasını yeni duyurduğu bir ürünle ortaya koydu. Nubia Z5 olarak adlandırılan 5 inç ekranlı akıllı telefon şirketin ana vatanı Çin’de piyasaya çıkacak. 750 TL civarına karşılık gelen bir fiyattan Çin’de satışa sunulması beklenen cihazın teknik özellikleri de bir hayli iddialı görünüyor.

Nubia Z5’te 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü, 5 inç ekran yer alıyor. İçerisindeyse 1.5 GHz Snapdragon S4 Pro işlemci ve 2 GB RAM bulunuyor. Android 4.1.2 Jelly Bean ile çalışan cihazın önünde 2 megapiksel, arkasındaysa 13 megapiksel kamera bulunuyor. 2500 mAh’lik bataryaya sahip olan cihazın 5 inç’lik ekranının etrafını çevreleyen çerçevenin inceliği ve ekran altında yer alan kapasitif dokunmatik navigasyon tuşları cihaza hoş bir hava katıyor.

Nubia Z5’in Çin dışına çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor, ancak teknik özelliklerine bakıldığında bu telefona Çin dışından da birçok alıcı bulunabilir. Belki mobil operatörler de bu cihaza ilgi gösterebilir, kendi markalarını bu cihaza ekleyerek müşterilerine sunmayı düşünebilir. Bu arada ZTE’nin aynı segmente mensup iki yeni akıllı telefonunun da 2013’te çıkacağı söyleniyor. Ancak bu cihazların Nubia Z5 kadar güçlü olmayabileceği söyleniyor.

ZTE’nin Nubia Z5 dışında tanıttığı bir diğer ürünü olan U887’de ise 5 inç, 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekran, 512 MB RAM ve 1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemci bulunuyor. 4 GB’lık dahili belleğe sahip olan cihazda microSD kart yuvasıyla daha fazla depolama alanına izin veriliyor. Bu cihaz ise 2000 mAh gibi daha düşük kapasiteli bir pil barındırıyor. ZTE U887’nin ne zaman çıkacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlgili >> Android Community, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER