Teknoloji

ZTE Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili üç telefon hazırlıyor

zte nubia redmagic 6s pro 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 adını taşıması beklenen yeni amiral gemisi işlemcisi 30 Kasım’da resmiyet kazanacak. Ancak bu işlemciyle gelecek akıllı telefonlarla ilgili söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Son haberlere göre, Xiaomi ve Motorola’nın yanı sıra ZTE de Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili cihazlar hazırlıyor.

ZTE’nin Snapdragon 8 Gen 1 işlemci taşıyan üç telefon çıkaracağı söyleniyor. Bunlardan ikisinin Nubia Red Magic 7 ve Red Magic 7 Pro olacağı belirtiliyor. Akıllı oyun telefonları olan söz konusu cihazların NX679J ve NX709J model numaralarını taşıdığı sızıntıların gösterdikleri arasında yer alıyor.

ZTE’nin Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili diğer telefonunun da Nubia Z40 olması bekleniyor. Nubia Z30 Pro geçtiğimiz mayıs ayında tanıtıldığı için Z40’ın kısa vadede resmiyet kazanmasına pek ihtimal verilmiyor. Nubia Z40’ın model numarasının NX701J olduğunu belirtmekte de fayda var.

ZTE, Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili cihazları dışında bir telefonu daha kullanıcıların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. NX90J7 model numaralı bu telefonun M2 Play adını taşıyacağı belirtilirken, bu cihazda başka bir Qualcomm işlemcisinin bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER