Teknoloji

ZTE Project CSX telefonunun ismini destekçilerin belirlemesini istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zte project csxZTE, bir sonraki yeniliğini gelen fikirler doğrultusunda şekillendirmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz ay itibarıyla “Project CSX” veya “Crowd Source X” adıyla anılan kampanyasının kapılarını kapatan şirket, bu kampanya çerçevesinde tasarladığı cihazı CES 2017’de gözler önüne çıkarmayı planlıyor. Geliştirilen fikrin çoktan gerçek tasarım ve üretim aşamasına geçmesi gerekse de, süreçte halen tamamlanmamış bazı aşamalar bulunuyor. Telefona henüz gerçek bir isim verilmemesi bu tamamlanmayan aşamalar arasında ön plana çıkıyor. ZTE, bu konuda da kampanyanın destekçilerinden yardım bekliyor.

ZTE, özellikle ABD pazarında daha büyük bir etki oluşturmak adına bu sıra dışı kampanyayı hazırladı. Şirket, Project CSX ile kendine özgü, sıra dışı, iddialı ancak bir yandan da uygulanabilir fikirleri birlikte sunmak istiyor. Telefonun önümüzdeki yıl piyasaya çıkması planlanıyor. Herkese açık oy veya anket süreçlerinin yönetimiyle haşır neşir olanlar, ZTE’nin giriştiği işin zorluğuna dikkat çekiyor.

Üç ay süren kampanyanın ardından ortaya son derece ilginç bir cihaz çıkmıştı. Kullanıcıların göz hareketlerini takip edebilen ve genellikle dikey olarak her zemine yapışabilen bir telefon. Telefon, havalı görüntüsüyle ortalama kullanıcılara, sunduğu ilginç özellikler ile de fiziksel bakımından engelleri bulunanlara hitap etme potansiyeli taşıyor. Bu da cihazın pazarlanabilirliğini artırıyor.

ZTE Project CSX yerine daha akılda kalıcı bir isim arıyor

Ancak ZTE Project CSX isminin pek de pazarlanabilir olmadığı bir gerçek. Bu da şirketin telefon için başka bir isim bulma isteğini anlaşılır kılıyor. Çinli üretici, bunun için yine kamuoyunun fikirlerine başvuruyor. 5 Aralık tarihine kadar sürecek isim belirleme yarışmasında şu an için “ZTE Enki” ismi ön plana çıkıyor. Kazanan ismi öneren kişiye, ZTE tarafından 250 dolarlık bir hediye çeki armağan edilecek.

İLGİLİ HABERLER