Teknoloji

ZTE’nin ilk Firefox telefonu Open görücüye çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla’nın Firefox OS projesindeki destekçilerinden bir tanesi olan ZTE’nin giriş seviyesi niteliğini taşıyan ilk Firefox akıllı telefonu ZTE Open da 2013 Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenen cihazlar arasında yer aldı. 3.5 inç’lik 320 x 480 piksel çözünürlüklü ekranının varlığı sayesinde küçük boyutlara sahip olan ve ele rahatlıkla sığan bu cihazın ekranı, The Verge sitesine göre biraz solgun bir görüntü veriyor.

zte-open-turuncu-250213

ZTE Open’da 1 GHz’lik Cortex A5 çekirdekli işlemci, 512 MB ROM ve 256 MB RAM’in bulunduğu belirtiliyor. Depolama alanı 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası sayesinde daha da artırılabilir. Cihazın arkasında 3.15 megapiksel destekli ve video kayıt özellikli kamera yer alıyor. Aslına bakarsanız, ZTE Open teknik özellikler itibariyle birkaç yıl öncesinin giriş seviyesi Android telefonlarını andırıyor.

ZTE Open’ın ABD veya Batı Avrupa gibi üst sınıf Android telefonlarda pek fazla ilgi göreceğini söylemek zor. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse Mozilla da ilk etapta bu pazarlarla fazla ilgilenmiyor. Şirketin Güney Amerika, Doğu Avrupa gibi henüz akıllı telefon penetrasyonunun yüksek olmadığı pazarlarda ZTE Open gibi ucuz ve temel akıllı telefon işlevlerini sunan bir cihazla ilgi görebileceğini tahmin edebiliriz. Tabii ki, Firefox OS cihazlarının en büyük rakipler olacak Android telefonlara göre biraz daha cazip kılınacak şekilde fiyatlandırılması da gerekiyor.

İlgili >>The Verge

İLGİLİ HABERLER