Manşetler

ZTE Nubia Z9 çekici tasarım ve üst sınıf teknik özelliklerle Çin’e geliyor

zte-nubia-z9-070515-1

ZTE üst sınıf Nubia serisine yeni bir ürün daha ekledi. Nubia Z9 üst seviyede teknik özellikleri çok ince ekran çerçeveli metalik tasarımla ve cihazın kenarına yerleştirilmiş dokunmatik kontrollerle buluşturuyor.

Nubia Z9 “çerçevesiz” tasarımın son örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor, telefonun 5.2 inç Full HD ekranının çevresini sadece 0.8 mm. kalınlığında bir çerçeve çevreliyor. Ayrıca 2.5D koruyucu ekranın kavisli kenarları ekranın kenardan kenara uzandığına dair bir izlenim de oluşturuyor.

zte-nubia-z9-070515-2

Geri kalan tasarımda da minimalist yaklaşımın sergilendiğini söyleyebiliriz, özellikle de arkada. Önde kapasitif navigasyon tuşları bulunurken cihazın Premier versiyonunda parmak izi sensörü de yer alıyor. Ayrıca kenarda özel bir kamera tuşu da mevcut.

Z9’un içinde 64-bit Snapdragon 810 yongaüstü sistem yer alıyor. Sekiz çekirdekli işlemciye Elite Edition versiyonunda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza, Classic Edition versiyonunda ise 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Her iki versiyon diğer teknik özellikleri paylaşıyor; 16 megapiksel Sony IMX234 sensörlü arka kamera, 8 megapiksel geniş açılı selfie kamerası, 2900 mAh pil, LTE, HiFi ses yongası ve kızıl ötesi portu.

zte-nubia-z9-070515-3

 

3 GB RAM barındıran Classic Edition siyah, 4 GB RAM’li Elite Edition ise altın renkte sunuluyor. Yukarıda belirtilen Premier Edition modeli Elite modeliyle aynı özelliklere sahip, ancak bunun yanı sıra ana ekran tuşuna eklenmiş parmak izi sensörü de bulunuyor.

Nubia Z9’un en önemli noktası FIT olarak adlandırılan İnteraktif Çerçeve Teknolojisi. Bu özellik ekranın kenarlarına dokunarak veya kenarlarını sürükleyerek çeşitli işlevleri gerçekleştirmeye imkan tanıyor. Örneğin kamerayı ekranın dört köşesine dokunarak açabilirsiniz, zaten kamerayla yatay yönde çekim yapmak için kamerayı elinizde tutarken dört parmağınız ekranın köşelerine temas ediyor. Veya parmaklarınızı telefonun kenarlarına sürterek ekran parlaklığını ayarlayabilirsiniz.

zte-nubia-z9-070515-4

 

Nubia Z9’un kağıt üstündeki özellikleri ve yetenekleri mükemmel görünüyor. Ancak çerçevesiz tasarıma sahip telefonlarda yazılımın bilerek veya bilmeyerek yapılan temasları iyi şekilde ayırt etmesi gerekiyor. Bu arada eklenen çeşitli hareketler ve kontroller Nubia Z9’un kullanışlığını artıracaktır.

ZTE Nubia Z9 21 Mayısta Çin’de piyasaya sunuluyor. Classic, Elite ve Premier modellerinin satış fiyatları sırasıyla 564, 645 ve 725 dolar olarak belirlendi. Telefonların dünya çapında satışa sunulup sunulmayacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER