Teknoloji

ZTE Nubia Z7 LG G3’ün özelliklerini daha uygun bir fiyatla sunuyor

zte-nubia-z7-090714

Akıllı telefon pazarında söz sahibi olmak için ciddi adımlar atan ZTE, bundan üç ay önce 13 megapiksel ön kameralı Nubia X6’yı duyurmuş, daha sonraysa sessizliğe bürünmüştü. Bu dönemde şirketin 4 GB RAM’e sahip olacağı iddia edilen Grand S II modeli üzerinde çalıştığı düşünülse de, şirket yine bir Nubia serisi telefonla sessizliğine son verdi. Çinli şirketin yeni akıllı telefonu Nubia Z7, son günlerin popüler akıllı telefonlarından LG G3’ün beğenilen özelliklerini barındırmasıyla dikkat çekiyor.

Tıpkı LG G3’te olduğu gibi, ZTE Nubia Z7’de de 5.5 inç Quad HD ekran, Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM ve 13 megapiksellik, optik görüntü sabitleme özellikli kamera bulunuyor. Bütün bu özelliklerin 550 dolar civarında bir fiyat karşılığında sunulmasıysa işin ilgi çekici kısmını oluşturuyor. Zira neredeyse aynı özelliklere sahip LG G3’ü satın almak için bu miktarın üzerine 200 dolar daha koymak gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G3 Ön İnceleme

Ancak ZTE Nubia Z7’nin LG G3’e kıyasla iki önemli dezavantajı bulunuyor. Bunlardan ilki Nubia Z7’nin bu özellikleri LG G3 kadar kullanışlı bir boyutta sunamaması. ZTE’nin akıllı telefonu uzunluk ve genişlik konusunda LG G3’ün süper ince çerçevesine yenik düşüyor. ZTE Nubia Z7’nin Asya dışındaki pazarlara girip girmeyeceğinin henüz bilinmemesi de cihazın ikinci büyük dezavantajı olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER