Teknoloji

ZTE yeni nesil ekran altı kamera teknolojisini ilk kez Nubia Z50 Ultra’da kullanacak

zte nubia z50 ultra

ZTE Nubia Z50 Ultra modelini yakında kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Bu telefonun en önemli özelliği ise şirketin dördüncü nesil ekran altı kamera teknolojisini barındırması olacak. Konuyla ilgili açıklama şirketin mobil cihazlar birimi başkanı Ni Fei tarafından Weibo aracılığıyla yapıldı.

Nubia markasının 10 yıldan uzun bir süredir akıllı telefon pazarında olduğunu hatırlatan Ni Fei, yeni Z50 Ultra’nın geliştirme çalışmaları altı yıldan uzun süredir devam eden bir çözümü kullanıcılarla buluşturacağını ve bunun Nubia teknolojisinin zirve noktası olduğunu dile getirdi.

ZTE’nin Nubia markasının kısmen sahibi olduğunu ve markanın Çin’deki operasyonlarını yürüttüğünü hatırlatmakta fayda var. Ön kameranın ekranın altına yerleştirildiği telefonlar iki yıldan uzun süredir kullanıcıların karşısına çıkıyor. ZTE Axon 20 ile bu konuda öncülerden biri olurken, Nubia markalı cihazlarda bu teknolojiye yer vermeye oyun telefonu Red Magic 7 ile başlamıştı.

zte nubia z50 ultra

ZTE Nubia Z50 Ultra tam teşekküllü bir amiral gemisi telefon olacak

Nubia Z50 Ultra tam teşekküllü bir amiral gemisi olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Dolayısıyla Ni Fei’nin telefon hakkında iddialı konuşmasına pek şaşırmamak gerekiyor. İnternete sızan taslak çizimleri telefonun düz kenarlarının ve sivri köşeleri olduğunu gösteriyor. Kamera modülünün dikdörtgen olduğu da çizimlerin ortaya çıkardıkları arasında bulunuyor.

Söz konusu görsellerde telefonda sert dokulu bir bildirim kızağının bulunduğu da görülüyor. Alt kenarda SIM kart yuvası, USB-C girişi ve hoparlör ızgarasının, üst kenarda ise kızılötesi sensörünün varlığı göze çarpıyor. ZTE Nubia Z50 Ultra’nın mart ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER