Teknoloji

ZTE Nubia Z20 ile görenleri şaşırtacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ZTE Nubia Z20 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun bazı özellikleri, bizzat ZTE’nin başkanı Ni Fei tarafından doğrulanmıştı. Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’nın veri tabanı, Nubia Z20’nin diğer teknik özelliklerini de gözler önüne seriyor.

Akıllı telefon, TENAA’nın veri tabanına NX627J model numarasıyla girdi. Belgelere göre, cihazın kalbinde 2.95 GHz, sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemcinin kısa süre önce duyurulan Snapdragon 855+ olması muhtemel görünüyor. Snapdragon 855+’a eşlik edecek belleğin kapasitesi içinse kullanıcılara 6, 8 ve 12 GB olmak üzere üç farklı seçenek sunulacak. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128, 256 ve 512 GB olacak.

Nubia Z20’ye dair en ilginç nokta ise, telefonun iki OLED ekran barındıracak olması. Her iki ekran da 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacak. TENAA belgelerine göre; öndeki ana ekran 6.42 inç, arkadaki ekran ise 5.1 inç büyüklüğünde olacak.

TENAA’nın veri tabanında şu an için Nubia Z20’ye ait bir fotoğraf bulunmuyor. Ancak kısa süre önce sızan bir fotoğrafta, telefonun kavisli ve çentiksiz bir ekran taşıdığı görülmüştü.

zte nubia z20ZTE Nubia Z20, üç kamera taşıyacak. 48 megapiksel çözünürlüklü sensör ana kamera işlevi görecek. Sızan fotoğraflarda ön kameranın görülmemesi, cihazda açılır kamera mekanizmasının bulunacağını düşündürmüştü. Ancak çift ekranın varlığı, Nubia Z20’nin tüm işi tek bir kamera sistemiyle yapacağını gösteriyor.

ZTE Nubia Z20 ne zaman tanıtılacak?

TENAA’nın veri tabanına göre, Nubia Z20 kutusundan Android Pie yüklü olarak çıkacak. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3900 mAh kapasiteli pili sağlayacak.

ZTE Nubia Z20, 8 Ağustos’ta resmen gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER