Teknoloji

ZTE Nubia Z18S ön kameradan ikinci ekranla vazgeçiyor

Çerçevesiz ekran modasının başlamasına paralel olarak çentikli ekrana sahip telefonların sayısı da sürekli olarak artıyor. Özellikle Apple’ın iPhone X’da çentikli ekranı tercih etmesiyle birlikte diğer üreticiler de bu istikamete doğru yöneldi. Ancak kimi üreticiler, çerçevesiz ekran trendine farklı bir noktadan yaklaşmak için çalışıyor. Çinli ZTE de bu üreticilerden biri gibi görünüyor. İnternete sızan ve ZTE Nubia Z18S isimli telefona ait olduğu söylenen görseller, ilginç tasarım tercihlerini gözler önüne seriyor.

Nubia Z18S’e ait olduğu söylenen fotoğraflar, Çinli SmartPlay web sitesi tarafından yayınlandı. Söz konusu fotoğraflarda, telefonun ön yüzünde kameranın bulunmaması dikkat çekiyor. Ön kameranın boşluğunu ise güçlü arka kamera kurulumu ve cihazın arka paneline yerleştirilen ikinci ekran dolduruyor.

zte nubia z18s

İki ekranlı akıllı telefon, daha önce görülmemiş bir şey değil. Rus akıllı telefon üreticisi Yota, kapıyı e-ink teknolojisine sahip ikinci ekran taşıyan telefonuyla açmıştı. Meizu ise geçtiğimiz yıl çıkarttığı Meizu Pro 7’nin arkasına renkli bir küçük ekran yerleştirmişti. Nubia Z18S ise çıtayı iyiden iyiye yükseltecek gibi görünüyor. Paylaşılan fotoğraflarda akıllı telefonun arka panelinin büyük kısmını ekranın kapladığı, üst kısımda ise kamera modülü için bir alan bırakıldığı görülüyor.

Söz konusu kurulumun kendi içinde bir mantığa ve çeşitli avantajlara sahip olduğu rahatlıkla söylenebilir. Alan kısıtlamalarından ötürü ön kameralar genellikle arka kameralardan daha az yetenekli oluyor. Video görüşme yapabilmek ve selfie çekebilmek, ön kameraların öncelikli varlık sebebi olarak tanımlanıyor. Nubia Z18S, ikinci ekranıyla ön kamera ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

ZTE Nubia Z18S, güçlü teknik özelliklere sahip olacak gibi görünüyor. İnternete sızan bilgilere göre, telefonda Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER