Teknoloji

ZTE Nubia X tanıtıldı: Çift ekran, çift parmak izi tarayıcısı

zte nubia x

Ön kamera kurulumlarının varlığı, akıllı telefon üreticilerini tamamen çerçevesiz ekran tasarımlarını uygulama konusunda yavaşlatıyor. Çentik veya kızaklı mekanizma gibi ara çözümler de bu nedenle tercih ediliyor. ZTE’nin alt markası Nubia ise bugüne kadarkilerden daha farklı bir formül sunuyor. Çin’de tanıtılan ZTE Nubia X, geleneksel anlamda bir ön kameraya sahip olmamasıyla dikkat çekiyor.

Ön kamera kurulumunun olmaması, doğal olarak akıllara “Nasıl selfie çekeceğiz?” sorusunu getiriyor. Nubia bu soruya yeni akıllı telefonunun arkasına yerleştirdiği ikinci ekranla yanıt veriyor.

Telefonun önünde 2280 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.26 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. 19:9 görüntü oranına sahip bu ekran, kenarlara doğru hafifçe kavis yapıyor. Bu ana ekran ön panelin yüzde 93.6’lık kısmını kaplıyor.

Arkadaki 5.1 inç büyüklüğündeki ikinci ekran ise 1520 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. Temel amacı HD kalitesinde selfie’leri göstermek olan bu ekran, duvar kağıtları ve dinamik resimlerle canlandırılabiliyor. Yüksek kaliteli oyun deneyiminde gelişmiş kontrollerden yararlanmak için de ikinci ekran kullanılabiliyor.

İki ekranın varlığı nedeniyle akıllara pil ömrüyle ilgili çeşitli sorular da geliyor. Nubia 3000 mAh kapasiteli pilin NeoPower 3.0 gibi tescilli teknolojilerin yardımıyla yeterli kullanım sürelerini sağlayabileceğini vurguluyor.

ZTE Nubia X, biyometrik doğrulama konusunda ise kullanıcılara iki adet parmak izi tarayıcısı sunuyor. Telefonun sol ve sağ kenarlarına yerleştirilen tarayıcılarla hem sol hem de sağ elini kullananların rahat etmesi amaçlanmış.

Akıllı telefonun kalbinde, 2018 model amiral gemisi telefonların büyük çoğunluğunda olduğu gibi, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik eden RAM seçenekleri 8 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. 16 ve 24 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan kamera modülü, yapay zekâ ile destekleniyor. Telefon kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkıyor.

ZTE Nubia X ilk etapta sadece Çin’de satılacak

ZTE Nubia X ilk etapta sadece ZTE’nin ana vatanı Çin’de satılacak. Akılı telefonun 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu için 3299 yuan (2597 TL) ödemek gerekecek. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip versiyon ise 4299 yuan (3384 TL) karşılığında satın alınabilecek. Altın rengi ve mavi renk seçenekleri bulunan telefonun Çin dışında satışa sunulmasına pek ihtimal verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER