Teknoloji

ZTE Nubia Prague S iris tarayıcısıyla birlikte geliyor

ZTE Nubia Prague S

Çinli üretici ZTE, Nubia serisi akıllı telefonlarının en yenisini görücüye çıkardı. ZTE Nubia Prague S adını taşıyan yeni telefon, geçtiğimiz yılın ağustos ayında piyasaya sürülen My Prague’nin devamı niteliğini taşıyor. Piyasada şimdiden çok sayıda Nubia serisi telefon bulunsa da, bu durumu potansiyel müşterilere daha fazla seçenek sunulduğu için olumlu bir hamle olarak nitelemek mümkün. My Prague ile çok sayıda benzer nokta barındıran Prague S, bazı iyileştirmeler sunmayı da ihmal etmiyor.

Nubia Prague S’te 5.2 inç, full HD çözünürlük sunan Super AMOLED ekran bulunuyor. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemciye 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera ve 2200 mAh kapasiteli pil, akıllı telefonun diğer bileşenleri arasında yer alıyor.

Yeni Nubia Prague S’in ilginç yönlerinden birisi de iris tarayıcısı barındırması. Söz konusu özelliğin 2016 içinde piyasaya çıkacak başka modellerde de kullanıcılara sunulması bekleniyor. 6.8 milimetre kalınlığındaki telefon tartıda 135 gram çekiyor.

Nubia Prague S, ilk olarak ZTE’nin anavatanı Çin’de ön siparişe çıktı. Akıllı telefona 2399 yuan (1113 TL) ila 2499 yuan (1158 TL) arasında değişen fiyatlar karşılığında sahip olmak mümkün. 23 Ocak itibarıyla Çin’de raflarda yerini alacak olan cihazın diğer pazarlarda ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER