Teknoloji

ZTE’den yeni katlanabilir telefon: Libero Flip tanıtıldı

zte libero flip

ZTE Libero Flip adını taşıyan yeni katlanabilir telefonunu gözler önüne çıkardı. Japon teknoloji şirketi SoftBank’in alt markası Y!mobile ile birlikte geliştirilen Libero Flip, ZTE’nin “istiridye kabuğu” tasarımına sahip ilk katlanabilir telefonu olma özelliğini taşıyor. Japonya’da 63 bin yen (12966 TL) karşılığında ön siparişe çıkan telefon, 29 Şubat itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Libero Flip’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 128 GB. 6.9 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranın çözünürlüğü 2790 x 1888 piksel. Telefonun 1.43 inç büyüklüğündeki yuvarlak katlanabilir ekranı ise çok sayıda fonksiyonu destekliyor. Selfie çekimlerinde, atılan adım sayısını görüntülemede, hava durumuna bakmakta ve müzik kontrolünde kapak ekranı kullanılabiliyor.

Libero Flip’te ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Ana kamerayı 2 megapiksel çözünürlüklü sensör tamamlıyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel kamera bulunuyor. Özellikle, bu telefonun 60-110 derece arasında durabilmesi, hareketsiz net fotoğraflar için kamerayı masaya yerleştirerek kullanmayı mümkün kılıyor.

zte libero flip

Libero Flip için altın rengi, beyaz ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. 76 mm genişliğindeki kasanın kalınlığı ise 7.3 mm. Katlandığında ise kalınlık 15.5 mm’ye çıkıyor. Tartıda 214 gram çeken telefon, suya ve toza karşı IP42 dayanıklılık sertifikasına sahip.

ZTE Libero Flip, 4310 mAh pille geliyor

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4310 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 33W şarj desteğine sahip. ZTE’den verilen bilgiye göre, telefonun pilini 73 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. Parmak izi tarayıcısı kenara entegre edilen telefonda yüz tanıma özelliği de mevcut. Libero Flip’te Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 destekleri de kullanıcıları bekliyor.

ZTE Libero Flip, ZTE çatısı altındaki Nubia’nın katlanabilir telefonu Nubia Flip 5G’nin de temelini oluşturması bekleniyor. Nubia Flip 5G geçtiğimiz aralık ayında sertifika kayıtlarında boy göstermişti. Bu modelin tanıtım zamanı belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER