Manşetler

ZTE yeni mobil cihazı için kitlelerden fikirler bekliyor

zte

zteBu yılın başlarında düzenlenen CES’te, Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE yeni bir mobil cihazı için kitlelerden tavsiyeler alacağını duyurmuştu. Şirket, bu hedefine yönelik yeni bir adım attı. Yeni açtığı web sitesiyle kullanıcılardan fikirler toplamaya başladı.

ZTE, Project CSX olarak adlandırılan bu cihazın geliştirme çalışmalarının iki önemli aşamada gerçekleştirileceğini belirtti. Her bir aşamada kullanıcılar favori fikirlerini gönderip oylamaya sunabilecekler. Şirket bu sürecin nasıl ilerleyeceğine dair oldukça belirsiz bir tavır ortaya koyuyor, ancak tavsiyelerin mobil cihazlarla sınırlandırılacağını, genel kullanıcı kitlesi için makul olacak ve 2017’de gerçekleştirilmesi mümkün olan teknolojilerin kullanılması gerektiğini belirtiyor. Bu demek oluyor ki, ZTE kağıt gibi katlanabilir akıllı telefon projelerine kapalı.

Yine de, sürecin hâlâ birçok bilinmeyeni bulunuyor. En iyi tavsiye teknik özellikler listesinde aslan payını mı alacak? Ya da kullanıcılardan cihazın genel tasarımını da çizmesi beklenecek mi? ZTE ABD biriminin CEO’su Lixin Cheng, konuyla ilgili basın açıklamasında şirketin başlangıçtan bitişe, tamamen yeni bir şey için fikir topladığını belirtiyor, ancak bunun mevcut planlarına en çok uyan tavsiyeleri seçmeyeceği anlamına gelmediğini de belirtiyor. Kazanan tavsiyeler süreç sonunda küçük meblağlarda parasal ödüller almaya hak kazanacak. Ayrıca gelecek yıl CES’te, ZTE’nin ürünü çıkarmayı planladığı etkinlikte de misafiri olacak.

Project CSX, bilinmeyenlerine rağmen oldukça ilgi çekici ve hatta bu bilinmeyenleriyle merak uyandırıcı görünüyor. Son yıllarda gösterdiği yükselişle ve kalitesi giderek artan akıllı telefonlarıyla dikkat çeken ZTE, ülkemizde daha çok mobil operatörler için ürettiği cihazlarla biliniyor, ancak kendi markasıyla da farklılaşma stratejisi izliyor. Yeni bir ürün için kitlelerden destek almanın da bu stratejinin önemli unsurlarından biri olduğu kesin.

İLGİLİ HABERLER