Teknoloji

ZTE Intel Medfield işlemcili Android telefonu Grand X IN’i duyurdu

ZTE, IFA 2012’de yepyeni bir Android 4.0 Ice Cream Sandwich telefonunun, ZTE Grand X IN’in tanıtımını yaptı. Bu telefonu farklı kılan özelliklerden bir tanesi içinde Intel Medfield işlemcinin bulunması. Atom X2460’in güçlendirdiği bu telefonun arka yüzeyini saran kapağın kaplamanın da bir hayli sıradışı olduğunu söylemek gerek. Bunun dışında Grand X IN, ARM işlemcili kardeşi Grand X‘in Galaxy Nexus’u andıran tasarımını korumaya devam ediyor.

4.3 inç’lik, 960 x 540 piksel çözünürlüklü bir ekran barındıran telefonun arkasında tek LED flaşın eşlik ettiği 8 megapiksel kamera yer alıyor. Önde de video görüşmeleri için 0.3 megapiksellik ikinci bir kamera bulunuyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi Ice Cream Sandwich ile çalışan telefonda ZTE’nin kullanıcı arayüzü özelleştirmeleri de mevcut. Köşeleri yuvarlatılmış kısayol ikonları ve hava durumu, saat ve tarih gibi yüksek çözünürlüklü bileşenler dikkat çekiyor. 21 Mbps’ye kadar veri transfer hızı sağlayan HSPA+ mobil genişbant desteğine sahip olan ZTE Grand X IN, Intel’in Hyper-Threading teknolojisini de barındırıyor. Bu teknoloji ve Intel XMM 6260 platformu sayesinde kullanıcıların web’de çok hızlı biçimde gezinebilecekleri, cihaz genelinde de oldukça seri bir kullanıcı deneyimi yaşayacağı söyleniyor.

ZTE Grand X IN’in arka kapağının altında 1650 mAh’lik batarya bulunuyor. 1 GB RAM,  4 GB ya da 16 GB ROM da diğer teknik özellikler arasında yer alıyor. Bu arada kullanıcılar 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası sayesinde depolama kapasitesini daha da artırabiliyor. GPS, Bluetooth 2.1 + A2DP, Dolby Sound ses, FM radyo, ivmeölçer, jiroskop, pusula, yakınlık sensörü ve çevresel ışık sensörü de diğer unsurlar arasında.

ZTE Grand X IN’in gelecek ay itibariyle yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER