Teknoloji

ZTE Grand S3 Ön İnceleme

zte-grand-s3-on-inceleme-4

Mobil Dünya Kongresi’nde dikkatler genellikle HTC, Samsung, Sony gibi üreticilere çevrilmiş oluyor, ancak diğer üreticiler de ilgi çekici ürünlerini duyurup sergiliyor. ZTE’nin standında da yepyeni ürünler bulunuyor, ancak nedense ZTE Grand S3 için ayrılan alan diğer telefonlarınki kadar büyük olmamış. Halbuki bu telefonda Eyeprint ID olarak adlandırılan bir güvenlik doğrulama teknolojisi kullanılıyor.

zte-grand-s3-on-inceleme-8zte-grand-s3-on-inceleme-3zte-grand-s3-on-inceleme-15zte-grand-s3-on-inceleme-10Öncelikle ZTE Grand S3’ün teknik özelliklerinden bahsedelim. 5.5 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran 401 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğu sunuyor. 2.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci Adreno 330 GPU ve 3 GB RAM ile destekleniyor. Her ne kadar devir artık Snapdragon 810’un devri olsa da, Snapdragon 801 de hâlâ yüksek performans sunan güçlü bir işlemci olmayı sürdürüyor. Bu nedenle ZTE Grand S3 sahipleri performans noktasında çok sıkıntı yaşamayacaktır. 16 GB dahili hafıza pek yeterli gelmeyebilir, ancak microSD kart yuvası bu noktada iş görür. 3100 mAh kapasiteli pili de uzun bir çalışma ömrü sunmaya yeterli olacaktır.

Yazılım tarafında ZTE Grand S3’te Android 4.4 KitKat ve bunun üstünde özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzünün çalıştığını görüyoruz. Lollipop’un en güncel sürüm olduğu bu zamanda Android’in daha eski sürümüyle telefon görmek biraz hayalkırıklığı yaratıyor olsa da, ZTE’nin kullanıcı arayüzü ve ek araçları sayesinde kullanıcılar için fazla sorun yok gibi görünüyor. Parlak ve rengarenk kullanıcı arayüzü telefona eğlence katacaktır. Yüksek profilli donanım da bu arayüzün iyi şekilde işlemesine yardımcı olacaktır.

Kamera tarafında Grand S3’ün güçlü olduğu söylenebilir. Arkada 16 megapiksel, önde de 8 megapiksel kamera bulunuyor. Kamera arayüzü mümkün olduğunca basit tutulmuş, sadece ISO, beyaz dengesi gibi birkaç elle ayar özelliği mevcut. Çekilen fotoğraf ve videoların kalitesi hakkında bir yorum yapmak ise şu noktada mümkün değil gibi görünüyor.

ZTE Grand S3’ün tasarımı fena sayılmaz, biraz Motorola’nın telefonlarını andıran bir görünümü olduğunu söylememiz gerekiyor. Arka yüzey yumuşak yüzeyli plastik kapakla kaplı, kapak yerinden çıkarılabiliyor. Kapağı yerinden çıkardığınızda değiştirilebilir pile ve çift SIM kart yuvasına erişiyorsunuz. Ses tuşları ve güç butonu sağ kenarda bulunuyor, güç butonuna rahatlıkla erişiliyor. Metal çerçevesi sayesinde ZTE Grand S3 kullanıcısına değerli bir telefon olduğu havasını vermeyi başarıyor.

ZTE Grand S3’ü diğerlerinden farklı kılan özellik Eyeprint ID olarak adlandırılan biyometrik güvenlik işlevini barındırması. Bu özelliğiyle akıllı telefonlar içinde bir ilk olduğunu da söyleyebiliriz. Güvenlik ayarları içinde yer alan Sky Eye’ı seçtikten sonra kurulum işlemci başlatılıyor. Cihazın önünde yer alan 8 megapiksel kamera göz takibini yapıyor, göz içindeki damarlara kadar tarama yapabiliyor. Kurulum tamamlandıktan sonra kilit ekranını açmak için yapılması gereken tek şey parmağı aşağı doğru sürüklemek. Açılan arayüz üzerinde gözlerin taranması gerçekleştiriliyor ve saniyeler içinde ekran kilidi açılıyor.

Sonuç olarak ZTE Grand S3 sağlam ve üst sınıf telefon havasını yansıtan bir telefon izlenimini taşıyor. Teknik özellikleri de üst sınıf telefonlarla boy ölçüşecek seviyede. Fazla para ödemeden üst sınıf akıllı telefon deneyimi yaşamak isteyenler için ZTE Grand S3 uygun bir seçenek olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER