Teknoloji

ZTE Grand Memo 5.7 inç ekran ve Snapdragon 800 işlemcisiyle dikkat çekiyor

Büyük ekranlı akıllı telefon pazarı her geçen gün daha da doluyor. Bir süredir çıkardığı üst sınıf cihazlarla yukarıları zorlayan ZTE, Mobil Dünya Kongresi’ne Samsung Galaxy Note II ile rekabet edecek Grand Memo adlı bir cihazla geldi. Bu akıllı telefonda 5.7 inç, 720p çözünürlüklü TFT ekran yer alıyor. Ayrıca bu cihaz Qualcomm’un 2013 model yongaseti Snapdragon 800’ü barındıran ilk cihaz olmasıyla da dikkat çekiyor.

zte-grand-memo-260213

1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcinin yer aldığı Grand Memo aynı zamanda 1 GB RAM ve 16 GB dahili bellek içeriyor. Arkasında 13 megapiksel kamera taşıyan telefon Android 4.1.2 ile yüklü geliyor. Grand Memo’yu eşsiz yapan özelliklerden bir tanesi de cihazın ekran kilidinin kaldırılma mekanizması. Parmağınızı ekrana dokundurup birkaç dakika beklettiğinizde veya kıstırma hareketi yaptığınızda telefon, takvim veya kamera gibi çeşitli kısayolların ekranda belirdiğini göreceksiniz. Ayrıca ZTE’nin Android kullanıcı arayüzüne ufak tefek müdahaleleri de söz konusu.

ZTE Grand Memo gelecek ay Çin’de piyasaya çıkacak. Cihazın yılın ilerleyen aylarında Avrupa pazarına da girmesi bekleniyor. Telefonun fiyatı konusundaysa henüz net bir açıklama yapılmadı. ZTE Grand Memo Türkiye’ye gelmesini merakla beklediğimiz cihazlar arasındaki yerini çoktan aldı.

İlgili >> GSM Arena

İLGİLİ HABERLER