Teknoloji

ZTE Gigabit Phone ile 5G’nin kapısını aralayacak

zte
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zte gigabit phone5G uyumlu cihazları göstermek için henüz erken olduğu söylenebilir. Ancak ZTE, 5G cihazlar ile potansiyel kullanıcıları arasındaki mesafeyi biraz kısaltacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, ilk gigabit akıllı telefonunu ayın sonunda kapılarını açacak 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) gözler önüne çıkaracak. ZTE Gigabit Phone olarak anılan cihazın 360 derece sanal gerçeklik, 4K çözünürlüklü video ve anında bulut depolama gibi özellikleri sunacağı belirtildi.

Gigabit LTE desteği barındıran ilk cihazlar 2016’da duyurulmuştu. Qualcomm; Netgear, Ericsson ve Avustralya’nın en büyük mobil operatörlerinden Telstra’nın desteğiyle, teknik olarak 1 Gbps indirme hızı sağlayacak mobil bağlantı noktaları üretmek için işbirliğine gitmişti.

Qualcomm, bu yılın başlarında Snapdragon 835 yonga setinde gigabit LTE uyumlu X16 modeminin bulunacağını açıklamıştı. X16’nın selefi X12, maksimum 600 Mbps indirme hızı vadediyor.

ZTE Gigabit Phone ile ilgili detaylar için MWC 2017’yi beklemek gerekiyor

ZTE Gigabit Phone ile ilgili detaylar, MWC 2017’de açıklanacak. Ancak cihazın piyasadaki 5G uyumlu ilk akıllı telefonlardan biri olması fazlasıyla muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER