Teknoloji

ZTE Galaxy Note ve Optimus Vu’ya rakip olacak ürünler hazırlıyor

Telefon ve tablet arasındaki boşluğu dolduracak, 5 ile 6 inç arasında ekran büyüklüğüne sahip olan ürünlere örnek olarak Samsung Galaxy Note ve LG Optimus Vu‘yu gösterebiliriz. Bu yıl içinde bu ikili arasında ZTE’nin yeni modelleri katılabilir. Sadece bu yıl için 50 milyonluk akıllı telefon satış hedefi belirleyen Çinli şirket tablet satışlarını da iki katına çıkarmayı amaçlıyor. Bu süreçte ortalama satış fiyatı yükseltmek de hedefler arasında bulunuyor.

ZTE’nin cihaz stratejilerinin başındaki isim olan Lv Qianhao Galaxy Note tarzı bir cihazın yeni nesil temsilcisiyle tüketicilerin karşısına çıkmak istediklerini belirtti. 5.3 inç’lik ekranı ve kalemle kullanılabilme imkânına sahip Galaxy Note kendisine özel bir kullanıcı kitlesi yaratmıştı. LG de vatandaşının gittiği yolu takip edip LG Optimus Vu’yu çıkarmıştı. Şu an için Güney Kore dışında satılmadığını bildiğimiz bu cihazın 4:3 en-boy oranlı ekranı onu biraz daha farklı kılıyor.

ZTE’nin ne gibi tablet-telefon alternatifleriyle geleceği bilinmiyor. Ancak şirketin rekabetçi fiyatlar sunuyor olması bu alanda kendine bir yer bulmasına fırsat sağlayabilir. Her ne kadar şirket ortalama satış fiyatını yükseltmeyi amaçlasa da, sunacağı cihaz veya cihazların fiyatının LG ve Samsung’un örneklerinden daha düşük olacağını tahmin ediyoruz.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER