Teknoloji

ZTE de Microsoft’un Android patent lisans sahipleri arasına katıldı

Microsoft’un elinde bulunan Android ve Chrome OS patentlerini lisanslayanlar arasına Çinli üretici ZTE de katıldı. Microsoft bundan bir hafta önce de Tayvanlı üretici Foxconn ile benzer bir anlaşma yapmıştı. Microsoft’tan yapılan açıklamada ZTE ile yapılan anlaşmayla ABD’de satılan Android telefonların yüzde 80’inin ve dünyada satılan Android telefonların büyük bir kısmının Microsoft lisanslarının çatısı altına girdiği belirtildi.

zte-logo

Microsoft daha önce aralarında Samsung, HTC, LG ve Acer’ın bulunduğu pek çok üreticiyle Android patentleri için lisans anlaşması yapmıştı. ZTE’nin gruba katılmasıyla birlikte bu sayı 20’ye çıkarken, Google’ın sahip olduğu Motorola halen Microsoft ile bu patentler için bir anlaşma yapmış değil. İki şirketin Microsoft’u oyun konsolu Xbox 360’la ilgili patentler nedeniyle girdiği hukuk mücadelesi de henüz sona ermedi. Motorola’nın lisans sahipleri arasına girmemesini değerlendiren Microsoft’tan Horacio Gutirerrez, Google’ın şu ana kadar sorunları doğru bir biçimde yönlendirmekte başarısız olduğunu ifade etti.

Diğer anlaşmaların aksine, Microsoft ZTE ile yaptığı anlaşmanın detaylarını açıklamaktan kaçındı. 2012’de 3 bin 906 patent için başvuru yapan Çinli şirket bu alanda liderliği bulunduruyor. ZTE’nin patent portföyünün genişliği iki şirketin tıpkı Apple ile Microsoft’un yaptığı gibi karşılıklı bir lisans anlaşması yapmış olma ihtimalini akıllara getiriyor.

İlgili >> Microsoft Blog

İLGİLİ HABERLER