Teknoloji

ZTE Blade V8 Lite ve Mini ile sunduğu seçeneklerin sayısını artırıyor

zte blade v8 lite
ZTE Blade V8 Lite

ZTE popüler Blade ailesinin yeni üyesi Blade V8 Pro’yu geçtiğimiz ay duyurmuştu. Çinli üretici, 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) de seriyi ihmal etmedi. ZTE Blade V8 Lite ve Blade V8 Mini, adını taşıyan yeni telefonlarıyla farklı kullanıcı gruplarını kucaklamayı amaçlıyor.

Blade V8 Lite, genç kullanıcı grubu odak noktasına alınarak geliştirilmiş. Söz konusu grubun daha fazla sosyal ağ içeriğine bakmak adına yüksek çözünürlüklü bir ekrana ihtiyaç duyduğunu düşünen ZTE, orta segment bileşenleri yüksek çözünürlüklü ekranla sunuyor.

Blade V8 Lite’ta 5 inç ekran bulunuyor. Ancak söz konusu ekran, sınıfındaki diğer pek çok cihazın aksine, Full HD çözünürlüğe sahip. MediaTek MT6750 işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Dahili depolama alanı, microSD kartla artırılabiliyor. Bileşenleri ortalama seviyede olsa da, Blade V8 Lite görüntüsü itibarıyla üst sınıfa yakın duruyor.

zte-blade-v8-mini-270217-3
ZTE Blade V8 Mini

Blade V8 Mini’de ise fotoğraf çekmeyi sevenler odak noktasına alınmış. Ancak selfie meraklılarının bu gruba dahil olmadığını belirtmek gerekiyor. ZTE’nin yeni telefonlarının ikisinde de 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Ancak Blade V8 Mini, arkasında bulunan iki kamerayla V8 Lite’tan ayrılıyor.

Bu iki kameranın Huawei P10’daki gibi bir etki yaratmadığını belirtmek gerekiyor. 13 ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralarla fotoğraflarda bokeh ve 3D efektleri oluşturulabiliyor. Yine de, çift arka kameranın Blade V8 Mini’nin bulunduğu segment için bir farklılık olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bileşenler konusunda Blade V8 Mini ve Lite arasında büyük bir fark bulunmuyor. V8 Mini de 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip. Parmak izi tarayıcısı barındıran V8 Mini’de işlemci tercihi iki kamera için gerekli verimliliği sağlamak adına Qualcomm Snapdragon 435’ten yana kullanılmış. 5 inç ekranın çözünürlüğü ise 720p’de kalıyor.

ZTE Blade V8 Lite ve Mini için çıkış tarihi ve fiyat bilgisi verilmedi

ZTE, yeni akıllı telefonlarının ne zaman raflarda olacağı ve fiyat etiketlerinde ne yazacağı konusunda bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER