Teknoloji

ZTE Barselona’da Grand Memo ve Mozilla’yı tanıtmayı planlıyor

Geçmişte giriş seviyesi akıllı telefonlara ve normal cep telefonlarına odaklanan ZTE geçen yılla birlikte dikkatini daha üst sınıflara doğru çevirmişti. Çinli şirketin bu yeni stratejisi 2013’te de sürecek. Daha yılın başında duyurulan Grand S ile birlikte bunun işaretlerini almıştık. 1080p Full HD ekran ve dört çekirdekli işlemci barındıran bu cihaz ile birlikte ZTE üst sınıf cihaz üreticilerinin karşısına önemli bir alternatifle dikilmişti.

zte-logo

Şirketin gelecek ay Barselona’da yepyeni cihazlar çıkarması bekleniyor. Cihaz stratejisinden sorumlu Lv Qianhao orta-üst sınıf akıllı telefonların oranını artırmak istediklerini ve bu yöne doğru ilerlediklerini kaydetti. Reuters’e bir röportaj veren yönetici şirketinin 2013’te 50 milyondan fazla akıllı telefon satmayı planladığının da altını çizdi.

ZTE’nin Mobil Dünya Kongresi’nde iki yeni akıllı telefon tanıtması bekleniyor. Bunların Grand Memo ve Grand Mozilla adını taşıyacağı iddialar arasında. Memo’nun 5.7 inç 720p ekran, 1.7 GHz dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemci, 13 megapiksel arka kamera ve Android 4.1.2 Jelly Bean gibi teknik özellikler taşıyacağı söyleniyor. Grand Mozilla ise ZTE’nin Mozilla’nın Firefox OS ile çalışacak ilk akıllı telefonu olacağı söyleniyor.

İlgili >>Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER