Teknoloji

ZTE’nin yeni telefonunun kameraları yanlarından çıkacak

zte axon s

ZTE Axon S adını taşıyan telefona ait olduğu söylenen görseller internete sızdı. Telefonun en ilginç yönü olarak kameralarının yeri dikkat çekiyor. İlk bakışta görünmeyen kameralar, kenarlara doğru yatay olarak açılan kızaklı mekanizmada bulunuyor. Notebook Italia tarafından paylaşılan görseller, hem çift ön kameranın hem de üç lensli arka kamera modülünün burada bulunacağını gösteriyor.

Akıllı telefon üreticileri kızaklı mekanizmalar ve kamera delikli ekranlarla telefonların ekran-gövde oranını maksimum seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Ancak kenarlardan çıkan kızaklar ilk defa görülüyor. Telefonların ön kamerasını gizlemenin işlevsel amacını anlamak zor olmasa da, arka kameranın gizlenmesinde görsel kaygıların daha baskın geldiği söylenebilir.

Notebook Italia‘da yer alan habere göre, üç arka kameradan biri 48 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak. 19 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera ve 5x optik zoom yeteneğine sahip lens de ana kameraya eşlik edecek. Taslaklara göre, kameralardan biri f/1.7-2.4 ayarlanabilir diyafram genişliğine sahip olacak. Diğer kameranın diyafram genişliğinin ise f/3.8 olacağı söyleniyor. Axon S’in 5G uyumlu olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. ZTE’nin ilk 5G telefonu olan Axon 10 Pro 5G kısa süre önce tanıtılmıştı.

ZTE Axon S hakkında bilinenler şu an için sınırlı. Akıllı telefonun fiyat etiketinde yazacak rakam ve hangi ülkelerde satışa sunulacağı şimdilik bilinmiyor. Telefonun varlığı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün olmasa da, sızan taslaklar Axon S’in gerçeğe yakın bir cihaz olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER