Teknoloji

ZTE Axon Max altın renkli metal gövdeyle çıkıyor

 

zte-axon-max-211215

ZTE bu yıl içinde ilginç cihazlar çıkardı, özellikle yeni “Axon” serisi cihazlarla fazla sayıda insanın dikkatini çekti. Çin merkezli şirket bu yıl içinde birkaç tane Axon cihazı çıkardı, bunların arasında Axon Pro, Elite ve Mini gibi cihazlar yer alıyordu. Bu cihazların sonuncusu ZTE’nin geçtiğimiz günlerde China Mobile Dünya Çapında İş Ortakları Konferansı etkinliğinde tanıttığı yeni ZTE Axon Max oldu. Çok yakında çıkacak olan bu cihazın teknik özellikleri ve tasarımı da daha sonra ortaya çıktı ve ZTE Axon Max ile ilgili tablo netleşti.

ZTE Axon Max’te 6 inç, 1920 x 1080 piksel 2.5D kavisli AMOLED ekran bulunuyor. 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası bulunuyor. Qualcomm’ın 64-bit, sekiz çekirdekli Snapdragon 617 işlemcisi ve Adreno 405 grafik işlemci birimiyle çalışan ZTE Axon Max’in arkasında 16 megapiksel, f/1.9 diyafram açıklıklı kamera bulunuyor. Önde de 13 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklıklı ikinci bir kamera bulunuyor.

ZTE Axon Max’te 4140 mAh kapasiteli pil bulunuyor, bu pil Qualcomm’un Quick Charge 2.0 hızlı şarj teknolojisini de destekliyor. Arkada, kameranın hemen altında parmak izi okuyucusu bulunuyor. Ayrıca AK4961 24-bit ADC ses yongasını da barındırıyor. Axon Max’te iki adet Nano-SIM kart yuvası ve 4G LTE bağlantı desteği de mevcut. Bu büyük ekranlı akıllı telefonda, nam-ı diğer phablet cihazında Android 5.1 Lollipop çalışıyor ve bunun üstünde ZTE’nin MiFavor 3.5 UI kullanıcı arayüzü de bulunuyor. ZTE Axon Max 160 x 80 x 7.5 mm.’lik boyutlara ve 188 gr. ağırlığa sahip.

ZTE Axon Max doğal olarak ilk önce Çin’de piyasaya sunuluyor. Metalden yapılmış bu akıllı telefonun sadece altın renk seçeneği bulunuyor ve fiyatı da 2799 yuan (1256 TL) olarak belirlenmiş. ZTE’nin bu telefonu uluslararası pazara sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER