Teknoloji

ZTE’den ABD’ye özel 5.5 inç phablet: Axon

zte-axon-150715

ZTE, ABD’nin New York şehrinde düzenlediği bir basın etkinliğiyle Axon serisi akıllı telefonlarını görücüye çıkardı. Serinin ilk üyesi olan 5.5 inç’lik Axon, ABD’de 449.98 dolardan satılacak. Üst sınıf özellikleri ve tasarımıyla göze çarpan 5.5 inç’lik ZTE Axon; ZTE, Amazon, Ebay ve Newegg üzerinden sipariş edilebilen akıllı telefonun sevkiyatı 27 Temmuzda başlayacak.

Diğer pek çok Çinli telefon üreticisi gibi, ZTE de henüz ABD pazarında sağlam bir marka bilinirliği oluşturabilmiş değil. Şirket, Axon ile bu gidişatı değiştirmeyi amaçlıyor. ABD’de ABD pazarı için tasarlandığı belirtilen ZTE Axon’un 5.5 inç ekranı 2540 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Altın rengi, gümüş ve mavi renk seçenekleriyle birlikte gelen ZTE Axon, tasarımındaki metal dokunuşuyla dikkat çekmeyi başarıyor. Akıllı telefonun arkasında bulunan iki kamera, fotoğraf çekildikten sonra tekrar odaklama yapmayı sağlıyor. Bu kameraların ortasında bulunan hoparlör ise ZTE’nin “Hi-Fi Audio” olarak tanımladığı ses deneyimini kullanıcılara ulaştırıyor. ZTE Axon’da Qualcomm Snapdragon 810 işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. 3000 mAh kapasiteli pil barındıran ZTE Axon, kutusundan Android 5.1.1 Lollipop ile birlikte çıkacak. Telefon, ABD’de AT&T ve T-Mobile’ın LTE şebekelerini destekleyecek.

ZTE Axon ile birlikte kullanıcılara iki yıllık üretici garantisi sağlanıyor. Axon serisine en son güncellemeleri getireceğinin sözünü veren ZTE, böylelikle güncel Android deneyimi için Nexus telefonlara yönelen kitleyi kendisine çekmeyi amaçlıyor.

Bugüne kadar ABD’de operatörlerle birlikte düşük bütçeli telefonları satışa sunan ZTE, Axon ile bu stratejiyi değiştiriyor. Üst sınıf telefonlar barındıran Nubia serisini ayrı bir marka olarak değerlendiren şirket, Nubia Z9 gibi telefonları dünya genelinde satmaya devam edecek. ABD pazarı için üretilen ZTE Axon’da çift SIM girişi, Asya’ya özgü arayüz unsurları gibi “gariplikler” bulunmuyor.

ABD’de SIM kilitsiz telefon satmaya çalışan tek üretici ZTE değil. Alcatel OneTouch, Huawei ve Asus gibi şirketler de ABD pazarında şanslarını deniyor. Bu yola giren tüm üreticiler, Apple iPhone veya Samsung Galaxy serisi için 700 dolar gibi paralar ödemeyi istemeyen potansiyel müşterileri şık tasarım ve yüksek teknik özelliklerle ikna etmeye çalışıyor. ZTE Axon’u daha iyi bir telefon haline getirmek için yüksek bir pazarlama bütçesinden taviz verildiği belirtilirken, verilen tavizin rekabetçi ABD pazarında ZTE Axon’a yardımcı olup olmayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER