Teknoloji

ZTE Axon 9 ile IFA 2018’de yeniden doğuşunu kutlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
zte axon 9
ZTE Axon M

Son birkaç aydır sadece ABD’nin uyguladığı yasak ve bu yasağın ardından yaşananlarla gündeme gelen ZTE, bütün bu süreç başlamadan önce Axon 8 serisini pas geçip Axon M’e odaklanmak gibi tartışılabilecek bir karara imza atmıştı. Ancak bu kumar fayda etmemiş, katlanabilir çift ekranlı Axon M beklenen etkiyi yaratmamıştı. ZTE Axon 9 ile bu deneyimin üzerine bir sünger çekmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

ZTE geçtiğimiz nisan ayında Axon 9 ve Axon 9 Pro markalarının ticari hakları için başvuruda bulunmuştu. Bu başvuru Axon 9 ailesinde iki model olabileceğini düşündürmüştü. Ancak RMA verileri ve HTML5Test bilgileri, şirketin A2019 Pro ve A2019G Pro kod numaralı iki model için sahneyi hazırladığını düşündürüyor.

ZTE 2017’de çıkarttığı Axon 7 için A2017 ismini kullanmıştı. Dolayısıyla A2019 Pro olarak geçen telefonun Axon 9 Pro olması muhtemel görünüyor. Axon A2019G Pro’nun ise cihazın Çin dışında satılacak versiyonunu temsil ettiği düşünülüyor.

Telefonun isminin ZTE Axon 9 mu yoksa Axon 9 Pro mu olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak ünlü duyumcu Roland Quandt, telefonun ay sonunda Berlin’de düzenlenecek IFA 2018’de gözler önüne çıkabileceğini belirtiyor. Bunun ZTE adına bir tür yeniden doğuş kutlaması olacağını söylemek pek yanlış bir önerme olmayacaktır. Bu öngörünün doğrulamak içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER