Teknoloji

ZTE Axon 40 Ultra dünyaya açılıyor

zte axon 40 ultra

ZTE Axon 40 Ultra bir süre önce resmiyet kazanmıştı. İlk olarak ZTE’nin ana vatanı Çin’de satışa sunulan Axon 40 Ultra, şimdi de dünyaya açılıyor. Akıllı telefon 21 Haziran’da ABD ve Avrupa’da satışa sunulacak.

Axon 40 Ultra için ön sipariş dönemi başlamış durumda. Akıllı telefon ABD’de 799 dolar karşılığında satılacak. Telefonun İngiltere fiyatı 709 pound, Avrupa fiyatı ise 829 avro olarak belirlendi.

Axon 40 Ultra’da Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Akıllı telefonun büyük AMOLED ekranının yenileme hızı 120 Hz. 10-bit renk desteği sunan ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 1500 nit.

Ancak ekranın bunlardan daha önemli bir özelliği de mevcut. Telefonun ön kamerası da ekranın içine yerleştirilmiş durumda. ZTE’nin en yeni UDC Pro teknolojisiyle ekranın üst kısmında şeffaf bir alan oluşturuluyor. Ön kamera da bu alanın altına yerleştiriliyor, deyim yerindeyse gizleniyor. Böylelikle kullanıcılara çentiklerden ve deliklerden bağımsız bir ekran deneyimi sunuluyor.

Akıllı telefonun arkasında ise üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada 64 megapiksel çözünürlüklü üç sensör yer alıyor. Bunlar sırasıyla ana kamera, ultra geniş açılı kamera ve periskop zum kamera işlevi görüyor.

Axon 40 Ultra’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 65W hızlı şarj desteğine sahip. ZTE Axon 40 Ultra için 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı seçenekleri sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER