Manşetler

ZTE Axon 10s Pro tanıtıldı: Snapdragon 865 işlemci, 5G, 48 MP kamera

zte axon 10s pro

ZTE Axon 10s Pro, ürün sayfasının şirketin internet sitesinde yayınlanmasıyla birlikte resmiyet kazandı. Akıllı telefonun fiyatı ve çıkış tarihi dışında kalan tüm detayları ürün sayfasında görmek mümkün oluyor.

Axon 10s Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Kullanıcılara sunulan dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. ZTE’nin oldukça hızlı olan LPDDR5 bellek ve UFS 3.0 depolama alanı çözümlerini tercih ettiğini belirtmekte de fayda var. Axon 10s Pro, çıkış zamanına göre LPDDR5 RAM kullanılan ilk telefon olma unvanını kazanabilir.

ZTE’nin yeni telefonunda dikkat çektiği özellikler arasında RAM Booster ve FS-Booster da bulunuyor. Bu özellikler sayesinde bellek ve dosya sisteminin okuma/yazma hızının arttığı belirtiliyor. Akıllı telefon kutusundan Android 10 üstüne kurulu MiFavor 10 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Hız temasının yansımaları, kablosuz bağlantı tarafında da görülüyor. Akıllı telefon hem 5G hem de Wi-Fi 6 desteğine sahip. Link-Booster adını taşıyan özellik ise yerel ve hücresel şebekeleri birleştirerek hem bağlantıyı güçlendiriyor hem de hızı yüzde 50’ye varan oranlarda artırıyor.

ZTE Axon 10s Pro’nun 6.47 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı 1080p çözünürlüğe sahip. Ekranın görüntü oranı ise 19.5:9. Optik parmak izi tarayıcısını da barındıran ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentik ise 20 megapiksellik ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Arka tarafta ise ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensöre 8 megapiksellik telefoto kamera ve 20 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı sensör eşlik ediyor.

ZTE Axon 10s Pro 4000 mAh pille geliyor

Stereo ultra-doğrusal hoparlör taşıyan telefonda DTS: X-Ultra desteği mevcut. 3.5 mm. kulaklık jakı barındırmayan telefon, Bluetooth 5.0 desteğiyle birlikte geliyor. ZTE Axon 10s Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Quick Charge 4+ hızlı şarj desteğine de sahip bu pilin kablosuz olarak doldurulup doldurulamadığı ise şu an için bilinmiyor.

ZTE Axon 10s Pro için şimdilik fiyat ve çıkış tarihi konusunda bir bilgi verilmiş değil. Ancak Çinli üreticinin bu konuda duyuruyu çok gecikmeden yapması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER