Teknoloji

ZTE saf Android taşıyan telefonlarıyla Nexus ruhunu canlandırabilir

zte

zte androidGoogle’ın yeni Pixel telefonları, şirketin donanım konusuna daha ciddi yaklaşacağının mesajını oldukça kuvvetli biçimde veriyor. Ancak Pixel serisinin ortaya çıkışıyla birlikte saf Android deneyimini makul olarak nitelendirilebilecek bir fiyatla sunan Nexus serisi yolun sonuna gelmiş oldu.

Nexus serisinden doğan boşluğu doldurmaya talip olan üreticiler de yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE, saf Android taşıyan telefonları piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Şirketin bu kararında geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği anketten çıkan sonuçların etkili olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır. ZTE’nin internet üzerinden gerçekleştirdiği ankete katılan kullanıcıların çoğunluğu, saf veya safa yakın bir Android deneyimini tercih ettiklerini belirtmişti. Şirket, hali hazırda da kullanıcılarına neden saf bir deneyimi tercih ettiklerini soruyor.

Bir şirketin müşterilerden gelen geri bildirimlere bu kadar önem vermesinin güzel bir şey olduğu rahatlıkla söylenebilir. ZTE, kullanıcıların sesine kayıtsız kalmadığını daha önce gün yüzüne çıkan başka ürünleriyle göstermişti. Geri bildirimler doğrultusunda hazırlanan bir cihaz olan Project CSX telefonu, duvara monte edildiğinde kullanıcıların bakışlarını izleyebiliyor. Yeni Axon 7 ise büyük ölçüde diğer Axon için gelen geri bildirimler dikkate alınarak geliştirilmişti.

Google bir zamanlar üçüncü taraf üreticilerin popüler telefonlarının “Google Play Edition” adını taşıyan özel versiyonlarını da satıyordu. Üreticilerin kullanıcı arayüzünü taşımayan bu cihazlar da saf Android deneyiminin yaşanmasını mümkün kılıyordu. Ancak Google bir süre sonra bu programı rafa kaldırmış ve başka yaklaşımlara yönelmişti.

ZTE Android telefon pazarında Motorola’nın yolunu izleyebilir

ZTE’nin Android telefonlar konusunda Motorola’nın yolunu izlemesi de muhtemel görünüyor. Motorola telefonlarda saf Android’in üzerine sadece birkaç özel dokunuş yapılmıştı. Ancak ZTE’nin saf deneyimin yanı sıra hızlı güncelleme ve uygun fiyatlarla Nexus geleneğini sürdürmesi ihtimali biraz daha ağır basıyor.

İLGİLİ HABERLER