Teknoloji

ZTE MWC 2019’da yeni Axon’u ve 5G telefonunu tanıtacak

ZTE ABD

2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) önümüzdeki hafta kapılarını açacak. Barselona’da gerçekleştirilecek etkinlikte pek çok üretici, en yeni cihazlarını sergileyecek. Bu üreticiler arasında Çinli ZTE de bulunuyor. Geçtiğimiz yıl zor günler geçiren şirket, MWC 2019’da genel akıma uyarak 5G pazarına da merhaba diyecek. ZTE 5G telefonunun dışında amiral gemisi Axon ailesinin en yeni üyesini de Barselona’da gözler önüne çıkaracak.

ZTE’nin MWC 2019 etkinliği 25 Şubat günü Türkiye saatiyle 12:30’da başlayacak. Etkinlikte tanıtılacak cihazlar hakkındaki ipuçlarını da ZTE’nin Weibo‘da paylaştığı afiş veriyor. Afişte “yeni Axon” ve “yeni 5G amiral gemisi” ifadelerinin yer alması, iki ayrı telefonun geleceğini düşündürüyor. Ancak şirketin bir sürpriz yapması ve yeni Axon’u 5G bağlantı desteğiyle sunması da ihtimaller arasında yer alıyor.

ZTE’nin yeni adımlarının ne olacağı teknoloji dünyasında merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl ABD Ticaret Bakanlığı tarafından İran’a uygulanan ambargoyu ihlâl ettiği için 10 yıllık ihracat yasağına çarptırılan şirketin faaliyetleri bir dönem durma noktasına gelmiş, ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın araya girmesi ve çok yoğun tavizler sonucunda yasak geri çekilmişti. Bu yasağın kalkmasının ardından şirket IFA 2018’de Axon 9 Pro modelini tanıtmış ve oldukça olumlu yorumlar almıştı.

ZTE 5G telefonunu büyük ihtimalle Avrupa’da satışa sunabilecek. Amerikan hükümetinin Çinli şirketlere yönelik tutumundan dolayı telefonun ABD’de piyasaya çıkması beklenmiyor. Axon 10 Pro adını taşıyacağı söylenen diğer cihazın ise Snapdragon 855 işlemci taşımasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER