Teknoloji

Zoom’dan yeni video konferans ve erişilebilirlik özellikleri

zoom

Popüler video konferans uygulaması Zoom, duyma veya görme zorluğu yaşayanların hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmesi adına erişilebilirlik özellikleri sunuyor. Bu doğrultuda yapılan ilk değişikliklerden biri, kullanıcıların aynı anda birden fazla videoyu sabitleyebilmesi veya ön plana çıkarabilmesi olacak. Şimdiye kadar bunun için sadece bir videoya izin veriyordu.

Bu sayede video görüşmeleri sırasında işaret dili tercümanının görüntüsünü de sürekli olarak ekranda sabit tutmak mümkün olacak. Görüşme sadece konuşmacının öne çıkarıldığı modda olsa bile tercümanın görüntüsü ekrandan gitmeyecek. Bu modda sadece dokuz kişiye belli bir görüntüyü sabitleme izni verilecek.

Buna ek olarak, bir kullanıcının tüm kullanıcılar için birden fazla videoyu ön plana çıkarması da mümkün hâle geliyor. Böylelikle kullanıcılara uygulamanın mevcut galeri görünümünün daha “seçilmiş” bir versiyonunu oluşturma imkanı sağlanmış oluyor.

Galeri görünümünde de küçük bir değişiklik yapılıyor. Artık kullanıcılara buradaki her bir videonun pozisyonunu yeniden düzenleme izni veriliyor. Burada ana fikrin videoları daha belirgin kılmak olduğu ifade ediliyor. Söz konusu özellikler 31 Ağustos’tan bu yana kullanımda.

zoom

Zoom’un klavye kısayolları da değişiklikten geçen unsurlar arasında yer alıyor. Ekran okuyucu arayüzü de güncelleniyor. Bütün bu değişikliklerle görme engellilerin uygulama içinde daha kolay dolaşabilmesi amaçlanıyor.

Zoom alt yazı sisteminde de kullanıcılara metin boyutunu ayarlayabilme özelliği sunuluyor. Zoom’da canlı alt yazı desteği sunulmasa da, kullanıcılara üçüncü taraf servisler üzerinden bu imkan sağlanıyor.

İLGİLİ HABERLER