Teknoloji

New York’taki okullara Zoom yasağı geldi

zoom uçtan uca şifreleme

Video konferans uygulaması Zoom, küresel koronavirüs salgını döneminde yıldızı parlayan uygulamalar arasında başı çekiyor. Uzaktan çalışan, eğitim gören veya eğitim veren pek çok kişi Zoom’dan yararlanıyor. Ancak bu popülariteyle birlikte uygulamanın güvenlik ve gizlilik konusundaki açıkları da gündeme gelmeye başladı.

Zoom, bu açıkları 90 gün içinde kapatma sözü vermiş ve bunlardan bazılarını ortadan kaldırmıştı. Ancak bu söz ve eylem, Zoom’a dair güvenlik kaygılarının dinmesine yetmemiş gibi görünüyor. Chalkbeat sitesinde yer alan habere göre, ABD’nin New York şehrindeki okullarda uzaktan eğitim çalışmalarında Zoom yerine Microsoft Teams platformunun kullanılması istendi.

New York Eğitim Departmanı tarafından okullara gönderilen açıklamada, Zoom’dan Microsoft Teams’e geçişin mümkün olan en kısa süre içinde yapılması istendi. Daha önce Google’ın sesli ve görüntülü görüşme uygulamalarını veto eden departman, bu uygulamaların kullanımında artık bir sıkıntı olmadığını belirtti.

New York’taki okullara Microsoft Teams’e geçiş için nihai bir tarih verilmiş değil. Ancak New York Eğitim Departmanı’ndan yapılan açıklamada, kademeli ve sorunsuz bir geçiş için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ancak bazı okul idarecilerinin bu durumdan rahatsız olduğu ve değişimin hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından zorlayıcı olacağı söyleniyor. Kimi öğrencilerin bu değişim nedeniyle uzaktan eğitim imkanından yoksun kalabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Okullara gönderilen yazıda, New York Eğitim Departmanı’nın Zoom video görüşme uygulamasının durumunun önümüzdeki dönemde bir kez daha değerlendirileceğinin de altı çizildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER