Teknoloji

Zoom ücretsiz kullanıcılar için reklam gösterimini test ediyor

zoom ücretsiz
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Zoom, ücretsiz “Basic” paketini kullananlara reklam gösterimini test etmeye başladı. Reklamlar, görüşmelerin sonunda ortaya çıkan tarayıcı sayfasında gösterilecek. Zoom’dan yapılan açıklamada, reklamların belli ülkelerde kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtildi. Ancak bunların hangi ülkeler olduğu konusunda bilgi verilmedi. Basic paketindeki kullanıcılar, sadece görüşmenin sahibi de Basic paketine dahilse reklam görecek.

Görüşmeler sırasında reklam gösterilmeyecek olsa da, ortada Zoom açısından önemli bir değişim olduğu söylenebilir. Zoom’un ücretsiz paketinde normal şartlar altında çok az kısıtlama uygulanıyor. Bu da servisin koronavirüs pandemisiyle birlikte popülarite kazanmasında önemli bir rol oynamıştı. Şirket uçtan uca şifreleme özelliğini bile ücretli kullanıcılarına sunduktan kısa bir süre sonra tüm kullanıcılarına açmıştı.

Zoom’un ücretsiz kullanıcılarına yönelik en büyük kısıtlaması olarak 40 dakikalık görüşme sınırı öne çıkıyor. Ancak reklamlar bu tahtı devralacak gibi görünüyor. Zoom’un pazarlama şefi Janine Pelosi, reklam gösteriminin yatırımları desteklemek ve Basic pakette sağlam bir deneyim sunmayı sürdürmek için gerekli olduğunun altını çizdi.

Pelosi, reklam testinin duyurulduğu blog yazısında şu ifadeleri de kullandı: “Bu değişiklik sayesinde Basic paket kullanıcılarımız aileleri, arkadaşları ve iş arkadaşlarıyla şimdiye kadar olduğu şekilde bağlantı kurmaya devam edebilecek.”

Zoom ücretsiz kullanıcılarına reklam gösterirken bazı şeylere dokunmayacağının da sözünü verdi. Şirket, “toplantı, webinar ve mesajlaşma” içeriklerinin reklam hedeflemesinde kullanılmayacağının altını çizdi. Bu sözün olası tepkileri engelleme konusunda ne kadar etkili olacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER