Teknoloji

Zoom ücretsiz görüşme fırsatını yılbaşında da sunacak

zoom

Geçtiğimiz ayın sonunda yurt dışında kutlanan Şükran Günü vesilesiyle 40 dakikalık ücretsiz görüşme sınırını bir süreliğine kaldıran Zoom, aynı hamleyi yılbaşında da tekrarlayacak. Zoom’dan verilen bilgiye göre , kullanıcılar yılbaşını pandemi yüzünden tüm sevdiklerinden uzakta geçirmek zorunda kalmayacak. Tüm ücretsiz hesaplarda geçerli olan 40 dakika sınırını bu özel gün sebebiyle kaldırılacak.

2020 yılına damgasını vuran Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşam şekilleri, çalışma düzenleri ve önemli olayları kutlama tarzları değişikliğe uğradı. Kullanıcıların değişen tüm alışkanlıkları gibi yaklaşan yeni yıl heyecanını da eski günlerde olduğu gibi bir arada olarak kutlayamayacak. Zoom da, kendisini bu yıl içinde zirveye çıkaran kullanıcılarına bir minnet göstergesi olarak, aralık ayı dahilindeki birkaç özel gün için dünya çapında tüm toplantılarda ücretsiz Zoom hesaplarındaki 40 dakika sınırını kaldırıyor.

Zoom’da ücretsiz görüşme zaman aralıkları

Zoom, kullanıcılarının sınırsız toplantı süresinden yararlanabilecekleri tarih ve saatler aşağıda sıralanıyor:

  • Türkiye saati ile: 17 Aralık Perşembe 18.00’den, 19 Aralık Cumartesi 14.00’e
  • Türkiye saati ile: 23 Aralık Çarşamba 18.00’den, 26 Aralık Cumartesi 14.00’e
  • Türkiye saati ile: 30 Aralık Çarşamba, 18.00’den, 2 Ocak Cumartesi 14.00’e

Sınırsız ve ücretsiz Zoom görüşmelerinden nasıl faydalanabilirsiniz?

Kullanıcıların, ücretsiz Zoom hesaplarındaki sınırı kaldırmak için özel bir şey yapmalarına gerek yok. Bahsi geçen tarih ve saatlerde 40 dakika sınırı Zoom tarafından otomatik olarak kaldırılacak. Öte yandan Zoom, kullanıcıların sevdikleriyle son derece keyifli bir sanal buluşma gerçekleştirebilmesi için dikkat edilmesi gereken noktaların da altını çiziyor:

  • Toplantıya katılabilmek için bir toplantı şifresi oluşturun ve Bekleme Odası özelliğini etkinleştirerek görüşmelerinize davetsiz misafirlerin katılmasını engelleyin. Toplantı kimliklerinizi sosyal medya ya da genel forumlarda paylaşmaktan sakının.
  • Temel ipuçları ve sıkça sorulan sorular bölümünde yer alan yanıtlarla Zoom’u en etkin şekilde nasıl kullanabileceğinizi öğrenin.
  • Kutlamalara uygun sanal arka planları indirerek eğlenceli video filtreler oluşturun.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER