Teknoloji

Zoom ücretli kullanıcılar için daha yüksek güvenlik sunmayı planlıyor

zoom güvenlik çift aşamalı doğrulama

Eğer Zoom video görüşmelerinin mümkün olduğu kadar güvenli olmasını istiyorsanız, biraz daha fazla para ödemeniz gerekebilir. Zoom güvenlik danışmanı Alex Stamos, Reuters’e verdiği röportajda şirketin para ödeyen kullanıcılara, kurumsal müşterilere, okul gibi enstitülere daha güçlü video konferans şifreleme özelliği sunmayı planladığını kaydetti.

Danışman bu planın değişebileceğini, kâr amacı gütmeyen kuruluşların ve diğerlerinin de istisna olarak tutulabileceğini kaydetti. Ancak şu anda nihai hedefin bu olduğunu dile getirdi. Reuters’e göre; teknoloji, güvenlik ve işletme ile ilgili bazı faktörlerin sonucunda karar verileceğini kaydetti.

Stamos plan hakkında çok detaylı konuşmasa da, eksiksiz bir şifrelemenin sunulmasının Zoom çalışanları için sızıntıları gerçek zamanlı olarak belirlemesini imkansız hâle getirebileceğini ve telefon hatları üzerinden bağlananların üstünün çizilebileceğini de söyledi.

Zoom, Kovid-19 salgınıyla kullanımının artması ve dikkatleri üzerine çekmesiyle birlikte güvenlik tarafında da iyileştirmelerini artırıyor. Buna biraz da Zoom ile ilgili olarak güvenlik endişelerinin sıklıkla dile getirilmesi neden oldu. Para ödeyen kullanıcılara daha güçlü bir şifreleme imkanının sunulacak olması, ücretsiz Zoom kullanıcılarının güvenlik açıklarına karşı hassas bırakılacağına dair bir izlenim oluşturabilir. Ancak Zoom, AES 256-bit GCM gibi güçlü bir şifreleme sistemini tüm kullanıcılar için sunduğunun altını çiziyor. Bununla birlikte uçtan uca şifreleme için çalışmaların sürdüğünü de dile getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER