Teknoloji

Zoom Sürükleyici Görünüm ile daha farklı bir toplantı deneyimi sunuyor

zoom sürükleyici görünüm

Zoom, görüntülü görüşmeleri biraz daha bir ofis toplantısı gibi hissettiren veya en azından buna daha çok benzeyen, Immersive View (Sürükleyici Görünüm) adlı bir video arka plan özelliğini kullanıma sunuyor. Zoom, geçen yılki Zoomtopia konferansında bu özelliği duyurmuştu. Ancak şimdi 25’e kadar katılımcıyla toplantılara ve web seminerlerine katılan Ücretsiz ve Profesyonel hesaplar için mevcut hâle geliyor.

Sürükleyici Görünüm, Zoom’un halihazırda sahip olduğu sanal arka plan özellikleri üzerine kuruludur. Ancak toplantı katılımcılarını düz bir arka planı değiştirmek yerine gerçekçi görünen bir konuma yerleştirmeye odaklanır. Toplantı sahipleri, Konuşmacı Görünümü ve Galeri Görünümü’nü bulabileceğiniz aynı menüden Sürükleyici Görünümü etkinleştirebilir. Buradan Zoom, katılımcıları toplantı odası veya oditoryum gibi çeşitli yerleşik sanal sahnelere otomatik olarak yerleştirir veya toplantı sahibi onları manuel olarak yerleştirebilir.

zoom sürükleyici görünüm

Ayrıca Zoom, toplantı sahiplerinin Zoom seçeneklerinden sıkılırlarsa katılımcıları yeniden boyutlandırabileceğini, sahnede hareket ettirebileceğini ve kendi sahnelerini yükleyebileceğini söylüyor. Teorik olarak, herhangi bir görüntü bir Sürükleyici Görünüm arka planı olarak kullanılabilir. Ancak Zoom, sanal arka planlar için sahip olduğu dosya türü, en boy oranı ve çözünürlük önerileriyle eşleşmenin en iyi sonuçları vereceğini söylüyor.

Sürükleyici Görünüm bazı önemli sınırlamalara da sahiptir. 25 kişiden daha fazla kişinin bulunduğu görüşmelerde, geri kalan katılımcılar sahnenin üst kısmında bir video küçük resim şeridi halinde gösterilir. Ayrıca, Zoom’un en son sürümünü masaüstü veya mobil cihazlarda çalıştırmayanlar için arka plan, varsayılan olarak Immersive View açılmadan önceki ayarda olacaktır.

zoom sürükleyici görünüm

Zoom Sürükleyici Görünüm için güncel bir Zoom yazılımı gerekiyor

Dolayısıyla, güncellenmiş bir Zoom yazılımı kullanmıyorsanız, arkadaşlarınız bir sanat galerisinde buluşuyor olsa da, sizin tek göreceğiniz, diğer katılımcıların arkasında siyah arka planlar olan normal ızgara görünümüdür. Sürükleyici Görünüm toplantılarının kayıtları benzer bir sorunla karşılaşır; eğlenceli bir sanal sahne yerine Zoom’un standart Konuşmacı veya Galeri Görünümünde kaydedilecekler.

Zoom, pandeminin önde gelen video görüşme hizmeti haline geldi. Ancak hem Microsoft Teams hem de Skype, onu Sürükleyici Görünüm gibi arka plan seçeneklerinde geçti. Microsoft 2020’de hem Teams’i hem de Skype’ı; sanal bir sahneye daha kolay yerleştirmek amacıyla yüzleri ve omuzları kesmek için bilgisayar görüşünü kullanarak toplantı katılımcılarını aynı sanal sahnede bir araya getiren Birlikte Modu adlı bir özellik ile güncellemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER