Teknoloji

Zoom’dan canlı yayın deneyimini geliştirecek yeni hamle

zoom e-posta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Zoom, Liminal isimli girişim tarafından kendi platformu için geliştirilen yayın araçlarını satın aldı. Liminal’ın iki kurucusu da Zoom’a katıldı. Liminal’ın ZoomOSC ve ZoomISO isimli canlı yayın araçları, sanal ortamda profesyonel etkinlikler için kullanılıyor. Zoom’un satın almanın ardından bu araçları doğrudan kendi platformuna entegre etmesi bekleniyor.

Liminal’ın internet sitesinde verilen bilgiye göre; ZoomOSC, Açık Ses Kontrolü (OSC) protokolünü kullanarak profesyonel toplantıları ve etkinlikleri iyileştirmek amacıyla geliştirildi. Bu araç sayesinde Zoom’u üçüncü taraf yazılım, donanım kontrolleri ve medya sunucularıyla birleştirmek mümkün oluyor.

ZoomISO ise her katılımcının video akışını profesyonel prodüksiyon donanımına bağımsız bir çıkış olarak gönderiyor. Bu video akışlarından beş tanesi diğer izleyicilere HD çözünürlüklü gösterilebiliyor.

Liminal’ın geliştirdiği araçları satın almak, Zoom’a “gelişen” ve “geleneksel” etkinlik araçları arasında bağlantı kurma imkanını veriyor. Zoom’un “Etkinlikler” adını verdiği canlı sanal etkinlik yayını platformu mayıs ayında duyurulmuş ve temmuz ayında faliyete geçmişti.

Zoom tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Liminal’ın mevcut araçlarına Liminal’ın internet siteleri üzerinden erişim sürecek. Ancak Zoom’un bu araçları platformuna entegre etmesi ve geliştirmesi, söz konusu eklentilere olan ihtiyacı azaltacak.

İLGİLİ HABERLER