Teknoloji

Zoom Microsoft’un ABD’de de Teams’i Office 365’ten çıkarmasını istiyor

zoom microsoft teams

Microsoft bir süre önce Avrupa Birliği’nde Teams’i Office 365 paketi içinde sunmayı bırakmak zorunda kalmıştı. Yazılım devi, önümüzdeki dönemde ABD’de de aynı şeyi yaşayabilir. Zoom Microsoft Teams’in Office paketlerinden çıkarılması konusunda ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) da Avrupa Birliği’nin yolundan gitmesini öneriyor.

Bloomberg’in haberine göre; Goldman Sachs Communacopia + Technology Konferansı’nda konuşan Zoom CEO’su Eric Yuan, Teams’in Avrupa’da Office paketlerinden çıkarılmasıyla ilgili bir soru üzerine bu öneriyi yaptı. Teams’in Office’ten çıkarılması, bir diğer rakibi Slack’in temmuz ayında Avrupa Birliği’ne yaptığı şikayetin ardından gelmişti. Slack de, tıpkı Zoom gibi, Microsoft’un Teams’i ekstra bir ücret olmadan Office 365’e ekleyerek rekabete zarar verdiğini savunmuştu. Yuan kendisine gelen sorunun FTC’ye de sorulması gerektiğini belirtti.

Zoom CEO’sunun Microsoft’un yaklaşımı konusundaki sözlerinin çok da haksız olmadığı söylenebilir. Zira Windows 11’de sistem tepsisine yerleştirilen Microsoft Teams, bilgisayar her açıldığında otomatik olarak başlatılıyor. Bunun bir tür kullanım teşviği olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Buna ek olarak, yazılım devi düzenli olarak kullanıcılarını rakip uygulamalar yerine kendi uygulamalarını kullanmaları konusunda teşvik etmeye çalışıyor. Windows 11’de Chrome kullananlar sürekli Edge’e geçiş yapmalarına yönelik mesajlarla karşılaşıyor. Edge düzenli olarak varsayılan arama motorunu Bing ile değiştiriyor.

Zoom Microsoft Teams’in başarısında Office etkisinden emin görünüyor

Microsoft Teams’in günlük aktif kullanıcı sayısı haziran ayında 300 milyon olarak açıklanmıştı. Bu başarının ne kadarının Office bağlantısıyla ilgili olduğu zamanla anlaşılacak. Zoom Microsoft Teams’in performansında Office etkisinin göz ardı edilemeyeceğinden emin görünüyor.

İLGİLİ HABERLER