Teknoloji

Zoom Microsoft’un gözünü korkutmayı başardı

zoom uçtan uca şifreleme

Uzaktan çalışmanın büyük önem kazandığı şu zamanlarda ortak çalışma ve video görüşme platformları arasındaki rekabet de kızışmış durumda. Profesyonellere yönelik ortak çalışma ve iletişim araçları konusunda akıllara gelen ilk şirketlerden biri Microsoft olsa da, yazılım devini farklı alanlarda tehdit eden pek çok alternatif platform mevcut. Bu araçlardan birisi de Zoom Video Communications uygulaması.

Bazı analistler, kısa süre içinde video konferans için popüler bir çözüm hâline gelen Zoom’un aylık aktif kullanıcı sayısının 13 milyona yaklaştığını belirtiyor. Zoom’un kullanıcılarının önemli bir kısmı, servisten Microsoft’un hakimiyetine meydan okuyan G Suite veya Slack gibi şirketlerle birleştirerek yararlanıyor.

Microsoft’un bu durumu bir tehdit olarak algıladığı da, internete sızan bir video sayesinde anlaşılıyor. Söz konusu videoda Zoom’un Microsoft için büyüyen bir tehdit olduğu belirtiliyor. Yazılım devi, partner ağı için hazırlanan videoda Zoom’un Skype Business’tan bıkan veya Cisco ile olan video konferans sözleşmesinin sonuna gelen şirketlere ulaşmayı hedeflediğine dikkat çekiliyor.

https://twitter.com/h0x0d/status/1240674193533894656

Microsoft: Potansiyel Zoom kullanıcılarını Teams’i seçmeye ikna edin

Microsoft’un hazırladığı bir diğer videoda ise, Zoom’un potansiyel kullanıcılarının Microsoft Teams’i tercih konusunda ikna edilmesi öneriliyor. Yazılım devi, son bir yıllık süreçte Office 365 ve Microsoft 365 abonelikleri kapsamında Teams’in kullanılması konusunda önemli bir mesai harcamıştı.

Zoom, Microsoft’un Office platformuna yönelik tek tehdit değil. Slack de popüler bir kurumsal iletişim çözümü olarak Microsoft Teams’in en büyük rakibi konumunda. Teams için yeni özellikler duyuran Microsoft; servisin geçtiğimiz hafta 32 milyon seviyesinde olan günlük aktif kullanıcı sayısının bu hafta 44 milyona çıktığını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER