Teknoloji

Zoom hareket tanıma özelliğini masaüstüne getiriyor

zoom microsoft teams

Zoom’un reaksiyon emojisi platformun en kullanışlı özellikleri arasında sayılıyor. Bu özellik kullanıcıların hızlıca çalışma arkadaşlarını alkışlamalarını veya bir arkadaşlarına kalp göndermesini sağlıyor. Zoom masaüstü uygulamaları için hazırladığı en son güncellemeyle bu reaksiyon emojilerinin bulunmasını kolaylaştırıyor.

Hareket tanıma desteği sayesinde Zoom kullanıcıları kameraları açıkken “yukarı baş parmak” hareketini yaptıklarında sohbet ekranında baş parmak emojisi belirecek. Buna ek olarak, el kaldırıldığında söz isteyen el kaldırma emojisini görmek mümkün olacak.

Zoom’un iPhone ve iPad uygulamalarını kullananlar için hareket tanıma yeni bir özellik değil. Bu uygulamalarda yukarıda bahsi geçen iki hareket geçtiğimiz yazdan bu yana destekleniyor.

Özelliği kullananlar, bu özelliğin faydalı ancak yorucu olabileceğini belirtiyor. Zoom yüz ovuşturma hareketini parmak kaldırma olarak algılayabiliyor. Buna ek olarak, baş parmak emojisini göstermek için de net bir çaba sarfetmek gerekiyor. Yine de Zoom’un dijital ve doğal iletişim arasındaki mesafeyi kısaltmak adına bir şeyler yapmasının önemli olduğu söylenebilir.

Zoom masaüstü uygulaması için hazırlanan son güncelleme, Whiterboard özelliğini de yeniliyor. Bir süredir toplantılarda bir eklenti olarak sunulan Whiteboard, Zoom içinde ayrı bir ürüne dönüşüyor. Şirket Whiteboard ile yan odaların ve anketlerin yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER