Teknoloji

Zoom macOS yükleyicisindeki sorunu çözdü

zoom güvenlik çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Zoom son zamanların en popüler servislerinden biri. Ancak platformun popülaritesinin artmasıyla birlikte güvenlik ve gizlilik konusundaki eksikleri de gün yüzüne çıkmaya başlamıştı. Şirket, bu sorunlardan bazılarına hızlı şekilde çözüm getirmeyi başarmış gibi görünüyor.

Yazılım mühendisi Felix Seele, kısa süre önce Zoom’un macOS yükleyicisinin Apple’ın işletim sistemi kısıtlamalarının etrafından dolaştığını belirtmişti. Seele, yükleyicinin Mac’lere kurulurken zararlı yazılımlar tarafından kullanılan yöntemlerden yararlandığını dile getirmişti.

Zoom’un macOS uygulaması, yükleme sürecini otomatik hâle getiren yanıltıcı bir ileti nedeniyle, kullanıcıların bilgisayarlarına nihai bir onay olmadan yükleniyor. Felix Seele’nin bu sorunu Twitter üzerinden ilettiği Zoom’un CEO’su Eric S. Yuan, kısa süre içinde çözüm sözü vermişti. Yuan’ın sözünü verdiği çözümün ortaya çıkması pek fazla zaman almadı.

Seele, konuyla ilgili olarak The Verge sitesine yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Ön yüklemeyle ilgili unsurları tamamen kaldırmışlar. Artık kullanıcılar yükleyicide, daha önce de olması gerektiği gibi, yükleyicilerde tıklatmalarla ilerliyor. Etkilendiğimi söylemem gerekiyor. Diyalog yöntemini değiştirmeyi seçebileceklerini düşünmüştüm. ‘Sıfır tık’ yaklaşımına verdikleri önem nedeniyle ön yüklemeyi tamamen kaldırmalarına ihtimal vermemiştim.”

Zoom, önümüzdeki 90 günlük süreçte yeni özellik sunmak yerine güvenlik ve gizlilik konusundaki açıklarını kapatmaya odaklanacağını açıklamış ve bu açıkların hepsini çözme sözü vermişti. Mac uygulamasının yükleyicisindeki sorunun hızlıca çözülmesi, Zoom’un sözünü tutma konusundaki samimiyetinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER