Teknoloji

Zoom Mac uygulamasındaki ciddi güvenlik açığı kapatıldı

zoom e-posta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Zoom Mac uygulamasında kullanıcıları tehdit eden ciddi bir güvenlik açığını kapattı. Söz konusu açık, siber korsanların macOS platformunun kontrolünü ele geçirmesini mümkün kılıyordu. Zoom’dan verilen bilgiye göre, macOS uygulamasının en yeni sürümüyle birlikte bu sorun ortadan kalkıyor.

Söz konusu açık, Patrick Wardle isimli güvenlik araştırmacısı tarafından ortaya çıkarılmıştı. Aynı zamanda Objective-See Foundation isimli vakfın kurucusu olan Wardle, bu açığın duyurusunu bir süre önce gerçekleştirilen Def Con isimli “hacker” konferansında yapmıştı.

Zoom’un yükleme aracını hedef alan söz konusu açık, bu yükleyiciyi kullanarak Zoom’u bilgisayara zararlı bir yazılım yerleştirmesi için kandırıyordu. Böylelikle siber korsanların bilgisayara kapsamlı bir erişim elde etmesi ve cihazın yönetimini ele geçirmesi mümkün hâle geliyordu.

Wardle, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Zoom’un söz konusu açığı son derece hızlı şekilde kapattığını belirterek şirketi tebrik etti.

Zoom Mac uygulamasının kullanıcıları güncellemeyi ekranın sol üst kısmındaki Zoom yazısına tıkladıklarında açılan menü üzerinden indirip kendilerini tamamen korumaya alabiliyor.

İLGİLİ HABERLER