Teknoloji

Zoom yapay zekâ ile toplantıların özetini çıkarıyor

zoom

Zoom kullanıcıları yapay zekânın yardımıyla kaçırdıkları toplantılarda nelerin konuşulduğunu öğrenebilecek. Duyurusu mart ayında yapılan bu özelliğin dağıtımı, “seçili abonelik planları” dahilindeki kullanıcılar için başladı. Özelliğin şu an için deneme sürümünde olduğunu belirtmekte fayda var.

Uygulamanın yapay zekâ tabanlı asistanı IQ ile toplantı yöneticileri, toplantı özetleri çıkarabilecek ve bunları toplantıyı tamamen kaydetmeden Team Chat veya e-posta aracılığıyla paylaşabilecek. Bu özetlerin ne kadar doğru olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Yine de, bir toplantı kaydının tamamını izlemek yerine önemli noktaların verildiği bir özeti okumanın çok daha pratik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Buna ek olarak, artık Team Chat’te de yapay zekâdan yardım alarak mesaj yazdırmak mümkün olacak. OpenAI destekli bu özellik, Team Chat sohbetinde konuşulanlardan hareketle mesaj yazabiliyor. Kullanıcılar mesajı göndermeden önce tonunu ve uzunluğunu belirleme imkanına da sahip.

Bu, önceki toplantılardan, telefon görüşmelerinden ve e-postalardan gelen bağlamı kullanarak yapay zeka ile e-posta yazma yeteneğinin yanı sıra “bir düğmeyi tıklatarak” Zoom Team Chat’teki konuları özetlemenin bir yolunu sunuyor. Zoom ayrıca, geç geldiğinizde bir toplantının sohbet içi özetini “gizli bir şekilde” elde etmek, metin istemleriyle beyaz tahta taslakları oluşturmak ve beyin fırtınası oturumları sırasında fikirleri otomatik olarak kategoriler halinde düzenlemek için yapay zekayı kullanmanın bir yolu üzerinde çalışıyor.

Yeni Zoom özelliklerinin fiyatı belli değil

Bu yeni özellikler ilk etapta “sınırlı bir süre için Zoom One paketi (Enterprise Plus, Enterprise, Business Plus, Business, Pro) ve bazı eski paketlerin (Enterprise Named Host, Enterprise Active Host, Meetings Enterprise, Meetings Business, Meetings Pro) aboneleri tarafından ücretsiz olarak deneyimlenebilecek. Daha sonrasında bu özellikler için ne kadar ödemek gerekeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER