Teknoloji

Zoom için yeni emoji seçenekleri ve açıklama özellikleri

zoom müşteri hizmetleri

Bu hafta gelen Zoom güncellemesi, karalama veya emoji tepkilerini kullanan her kullanıcı için yaşam kalitesini biraz daha iyileştirecek çeşitli iyileştirmeler içeriyor. Toplantı katılımcıları, bir toplantı sırasında tepki vermek için daha önce mevcut olan altı yetersiz seçeneğin ötesinde, daha önce Zoom sohbetinde bulunan herhangi bir emojiyi artık kullanabilir. Bunlar, farklı ten renklerine sahip emojileri de içerir.

Toplantı sahipleri, arzu ettikleri takdirde emoji tepkilerini standart altı adet emoji ile de sınırlayabilir. Daha büyük hesaplar için tam emoji seti, yöneticiler veya hesap sahipleri tarafından manuel olarak etkinleştirilmelidir.

Servisin açıklama özelliği de geliştiriliyor. Sunum ekranına metin çizmek için Zoom’un açıklama özelliğini kullanan herkes, devam etmeden önce her bir karalamayı silmenin ne kadar sinir bozucu hale geldiğini bilir. Artık Windows, macOS ve Linux’ta, yeni bir “Kaybolan Kalem” aracı ile ek açıklamaların “birkaç saniye” içinde otomatik olarak kaybolmasına olanak sağlanıyor. Bir Android veya iOS tablette ek açıklamalar çiziyorsanız, bunları düz çizgilere, dikdörtgenlere ve ovallere dönüştüren yeni bir otomatik şekil özelliği de bulunuyor. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde, Zoom sunumlarının daha düzgün görünmesini sağlayacaktır.

Bir yıl önce, Zoom popülaritesini artırırken, o sırada epey rahatsız edici olan gizlilik ve güvenlik sorunlarından bahsetmeden bu hizmet hakkında konuşmak zordu. Şifrelemesi uçtan uca değildi ve varsayılan ayarları, kötü niyetlilerin sohbetlere sızabildiği ve zararlı içerikleri gösterdiği “Zoombombing” denen bir dalgaya yol açmıştı. Ancak o zamandan bu yana şirket, en büyük sorunları için art arda düzeltmeler çıkardı. Geldiğimiz noktada ise yeni emoji tepkileri gibi deneyim odaklı özelliklerinden bahsediyoruz.

İLGİLİ HABERLER